Ergenekon davasında tutuklu yargılanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eski MİT Müsteşarları Sönmez Köksal, Emre Taner, Şenkal Atasagun ve eski MİT yöneticisi Nuri Gündeş ile yazar Gün Zileli’nin tanık olarak dinlenilmesini talep etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne avukatı aracılığıyla dilekçe veren Doğu Perinçek, eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür’ün duruşmada tanık olarak dinlenilmesinin ardından, MİT müsteşarları Sönmez Köksal, Emre Taner, Şenkal Atasagun, Mitad Alpay, Gün Zileli ve MİT yöneticisi Nuri Gündeş’in de tanıklığa çağrılmasını istedi.

Perinçek’in avukatı Hasan Basri Özbey tarafından mahkemeye verilen bir başka dilekçede ise 26 Temmuz günü tanık olarak dinlenen Alaattin Çakıcı’nın ifadelerinde söylediği sözler gerekçe gösterilerek, Mehmet Eymür hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulması talep edildi.

Dilekçede, Çakıcı’nın tanık olarak dinlendiği Ergenekon davasında “Eymür, Perinçek’i öldürtüp üstüme yıkacaktı.” şeklinde ifade verdiği, bu iddiaların da kamu adına takibi gerektiren ağır cezalık bir suç olduğu belirtildi. Eymür hakkında adam öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından işlem yapılması talep edildi. Dilekçede, Çakıcı’nın Ergenekon davasında verdiği ifadelerin, 2000 yılında TBMM Soruşturma Komisyonu’na verdiği ifade ve 2005 yılında tutuklu bulunduğu Tekirdağ F-Tipi Cezaevi’nden avukatı Bozkurt Nuhoğlu kanalıyla yaptığı açıklamalarla doğrulandığı öne sürüldü. betsco.net
Kaynak: cha