Van Gölü çevresinin turizme kazandırılması amacıyla Bitlis'te bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen 'Pedal Pedal Van Gölü' bisiklet turu başladı. Bitlis-Tatvan Karayolu üzerinde bulunan tarihi El-Aman Hanı önünden başlayan ve 60 bisikletçi ile birlikte AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ve Bitlis Valisi Veysel Yurdakul’un da eşlik ettiği bisiklet turunun 3 gün, 4 gece sürmesi planlanıyor.

        Üç gün boyunca Van Gölü çevresinin turizme kazandırılması için Van Gölü etrafında 430 kilometre boyunca pedal çevirecek olan bisikletçiler, aynı zamanda Van Gölü'ne olan ilgiyi de artırmayı amaçlıyor.

        Bitlis-Tatvan karayolu arasında bulunan tarihi El-Aman Hanı yanında verilen start öncesi konuşan Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, ilde sporun gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

        Vali Yurdakul ise kentte turizmin ve sporun kaynaşma sağlanması için herkesin büyük bir sorumluluk içersinde hareket ettiğini söyledi. Amacın tarihi dokuya, spor ve doğal güzelliklere dikkat çekmek olduğunu kaydeden Vali Yurdakul, “Zaman içerisinde bu projelerimiz devam edecektir. Sporu hayatın tüm yaşlarına yaymak için çalışmalar devam edecektir. Kazasız belasız bir tur olmasını diliyorum." dedi.

        Bitlis Valiliği, İl Özel İdaresi, İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile Bisiklet Federasyonu Bitlis İl Temsilciliği'nin ortak projesi kapsamında düzenlenen 'Pedal Pedal Van Gölü Turu' 3 gece, 4 gün sürecek.

        Türkiye Bisiklet Federasyonu Bitlis İl Temsilcisi Mehmet Muhip Ada, 430 kilometre pedal çevireceklerini belirterek, "60 kişilik bisikletçi grubumuzla Bitlis, Tatvan, Ahlat, Adilcevaz, Erciş, Van, Edremit ve Gevaş'ın ardından Tatvan'a geri döneceğiz. Günlük 90 kilometrelik yol gideceğiz." diye konuştu.



Kaynak: cha