Konya'da Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik)'ne ait Panagro Et- Süt Entegre Gıda Kompleksi'nde işçiler kaynak yaptığı sırada, çatıda bulunan yalıtım malzemeleri alev aldı. Yapımı devam eden ve 10 gün sonra açılması planlanan tesisin büyük bir bölümünü saran alevler, itfaiye ekipleri tarafından güçlükle kontrol altına alındı.

Karatay ilçesi Kaşınhanı Mahallesi'ndeki Pankobirlik'e ait Panagro Et- Süt Entegre Gıda Kompleksi'nin deneme et üretimi yapılan bölümünde, işçilerin kaynak yaptığı sırada, çatıda bulunan yalıtım malzemeleri alev aldı. Bir anda yükselen alevler, rüzgarın da etkisiyle tesisin büyük bir bölümünü sardı. Alevlere müdahale etmek isterken dumandan etkilenen 5 işçi ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.

        Başta Konya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Orman Bölge Müdürlüğü, 3. Ana Jet Üs Komutanlığı, çevre belde ve ilçelerden gelen yaklaşık 30 itfaiye ekibi tarafından yaklaşık 1,5 saat süren çalışma sonucu alevler kontrol altına alındı.

        Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, tesislere gelerek incelemede bulundu. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışması sürüyor.
Kaynak: cha