Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi şehir merkezinde saldırı düzenlemek isteyen terör örgütünün öncü olarak gönderdiği 5 kişilik grup, polis özel harekât timleri tarafından bozguna uğratıldı. Güvenlik güçlerinin teröristleri zamanında fark edip müdahale etmesi sayesinde terör örgütünün Şemdinli’yi ikinci kez basma planı deşifre oldu.

Alınan bilgiye göre, Şemdinli’ye baskın düzenlemek isteyen terör örgütü PKK’nın öncü grubu önceden belirlendi. Teröristlerin ilçe girişinde, baskında kullanacakları silah ve roketleri bir araca yüklediğini tespit geden eden özel harekât polisi, alarma geçti. 5 kişi olduğu belirlenen terörist grup, şehir merkezinin içindeki resmi kurumlara doğru harekete geçtiği sırada 360 derece dönen ve sürekli ateş imkânına sahip kobra aracıyla vuruldu. PKK’lı grup karşılık veremeden etkisiz hale getirildi. Bu sırada şehir merkezinin üst bölgelerinden uzun namlulu silahlarla ateş açıldı ancak öncü birliğin yok olması nedeniyle teröristler kaçmak zorunda kaldı.

Öte yandan teröristlerin Şemdinli’ye baskın düzenleyeceği istihbaratını alan güvenlik güçlerinin bir haftadır alarmda olduğu öğrenildi. Güvenlik güçlerinin PKK’ın bayramın birinci ya da ikinci günü Şemdinli’ye baskın düzenleme planı yaptığını tespit ettiği ve bunun için gerekli önlemleri aldığı kaydedildi.
Kaynak: cha