OMÜ Ornitoloji Merkezi yeni binasında araştırmalara başladı. Orman ve Su işleri 11. Bölge Müdürlüğü, Kızılırmak Deltasındaki binasını törenle OMÜ’ye devretti.

Kızılırmak Deltası’ndaki binanın devir teslim törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt, 11. Bölge Müdürü Emin Karaman, Ornitoloji Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yakup Sancar Barış ve öğrenciler katıldı.

Açılışı birlikte gerçekleştiren protokol üyeleri binayı gezerek kuş gözlemi yaptı. Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na üniversitemize verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Ornitoloji Araştırma Merkezimiz 2003 yılından bu yana faaliyet göstererek, ulusal ve uluslararası düzeyde araştırma ve eğitim yapmaktadır. Merkez kuş halkalama, izleme, hayvanların populasyon sayımları çalışmalarının yanı sıra; kuş gribi konusunda da özellikle salgın zamanlarında önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Yeni binasında bu çalışmalarını iyileştirilmiş fiziki ortam sayesinde daha ileriye götürecektir.” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Emin Karaman ise “Deltada 342 çeşit tür kuş var. Türkiye’de ornitolojik laboratuvar çalışmalarının sahada yürütülebildiği tek merkez burası. Binanın üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Burada yapılan çalışmalar bize ışık tutacak. OMÜ ile olan birlikteliğimiz devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Törene katılan protokol üyeleri merkezde, uzman Kiraz Erciyas Yavuz ve öğrenciler tarafından gerçekleştirilen kuş yakalama ve halkalama çalışmalarına da katılarak bilgi aldılar.


Kaynak: cha