AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Kalebet Aleviliğin İslam'ın içinde bir boyut, bir gelenek olduğunu belirterek, “Aleviliğin kültürel hayatının, geleneklerinin yaşatıldığı yer de cemevidir.” dedi.

AK Parti Seyhan İlçe Başkanlığı tarafından Tellidere Mahallesi'ndeki Fatih Sultan Mehmet Parkı'nda düzenlediği iftara katılan Çelik, burada basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevapladı. CHP’li bir milletvekilinin 'Alevilik ayrı bir dindir, cemevi ibadethanesidir' dediğinde buna gerçek Alevilerin de haklı olarak tepki gösterdiğini kaydeden Ömer Çelik, “Bu şu anlama geliyor. Kur'an’sız, peygambersiz ve Hz. Ali'siz bir din uyduruyor. Bin 400 yıldır İslam tarihinde böyle bir iddia ortaya atılmamıştır.“ diye konuştu.

Aleviliğin İslam'ın geleneği içinde bir boyut, bir duruş, bir algılama, yaşama biçimi olduğunu vurgulayan Çelik, İslam’ın dışında bir din olarak Alevilik iddiasının ilk defa CHP milletvekili tarafından dillendirildiğini vurguladı. Türkiye'deki Alevilerin de kendilerini İslam'ın dışına atan, peygambersiz bırakan Alevilik diye bir din iddiasına karşı çıktığını dile getiren Çelik, Cumhuriyet tarihi içinde Alevilerin uğradığı baskıları ortadan kaldırılması, haklı birtakım taleplerinin yerine gelmesi istiyorsa bunun için kendilerinin de gayret gösterdiğini dile getirdi. Birtakım oligarşik çıkar gruplarının kendilerine yeni bir din üretme gayretini Alevilik üzerinden ifade etmesine ilk önce Alevilerin karşı çıktığına işaret eden Genel Başkan Yardımcısı Çelik, birilerinin bahsettiği gibi bir din ne insanlık tarihinde, ne İslam tarihinde, ne de Osmanlı tarihinde olmadığına dikkat çekti.

TERÖR OLAYLARI

PKK’nın mübarek Ramazan’da yine haince ve pervasızca saldırılar düzenleyerek bu memleketin evlatlarını şehit ettiğini belirten Çelik, PKK'nın yaptığı saldırının Kürtlükle bir ilgisinin olmadığını kaydetti. “PKK'nın bu saldırıyı yaparken Kürt kardeşlerimizin hakkını savunduğunu söylemesi bir yalandır.” diyen Ömer Çelik, ülkede Türk, Kürt, Gürcü, Çerkez, Alevi, Sünni, herkesin tespihin taneleri gibi kardeş olarak yaşadığını ifade etti.
Bu milletin Türk’ü, Kürt’ü, Alevi’si, Sünni’si ile geleceğe yürürken PKK terör örgütü gibi hainlerin yaptığı saldırılar karşısında hiçbir zaman tereddüde kapılmayacağına işaret eden Çelik, kendilerine verilen destekle Suriye'deki diktatörün halkın üzerinden kanlı ellerini çekmesi için önlerine çıkan bütün engellere karşı yürüyüşlerini sürdürdüklerini aktardı.

Bu ülkenin insanlarının elindeki nimeti dünyanın öbür ucundaki Somali'deki kardeşiyle paylaşabildiğini anlatan Çelik şöyle devam etti: “Bizim aramıza fitne, fesat giremez. Bu ülkeyi tanımlayan tek şey vardır. Türkiye nedir derseniz, sözlüğün karşısında 'kardeşlik' çıkar. Biz biriz, beraberiz kardeşiz. Bu kardeşliğimiz bozulmayacak. Ramazan ilahi bereketlerin bize açıldığı bir aydır. Bu mübarek ayda kan dökenleri lanetliyorum. Bugün biz bu iftar sofrasının başına oturmuşken, dünyanın birçok bölgesinde Afrika'da, Asya'da, Balkanlar'da mahrumiyet içinde pek çok insan var. Suriye'de kardeşlerimizi katlediyorlar. Onlar oruçlarını açacak bir iftar sofrasından bile mahrumlar. Burma'da, Arakan'da kardeşlerimiz bir katliamla karşı karşıyalar. Gazze'de ambargo altında, oruçlarını açmak için bizim önümüzdeki nimetlerden yoksunlar. Nasıl ki bir tespihin taneleri gibi bu iftar sofralarında buluşuyoruz, memleketimizi kalkındırmak, dünyadaki mazlumlara uzanmak için aynı dayanışmayı göstereceğiz.”
Kaynak: cha