Türkiye’nin ilk JETSET Sınav Merkezi olan Okan Koleji’nde gerçekleştirilen sınavlara katılan Okanlı öğrenciler, düzenlenen törenle İngiltere’den gelen sertifikalarını JETSET Avrupa ve Ortadoğu Saha Pazarlama Direktörü Christopher Morn’s un elinden aldılar. Okan Koleji öğrencileri JETSET İngilizce testlerinde başarılı olarak seviyelerini uluslararası kriterlere göre ölçüp değerlendirdi. Okan Koleji’nde gerçekleştirilen JETSET sınavlarına diğer okullar/kuruluşlar da katılarak öğrencilerinin seviyelerini uluslararası kriterlere göre belgelendirebiliyorlar.

 

Okan Koleji, farklı eğitim anlayışı ile bir ilke daha imza attı. 1994 yılından bu yana sunulan ve yılda 3 milyon adayın İngilizce yeterliliğini test eden JETSET sınavları, bir diğer dünya devi olan Pearson işbirliğiyle Türkiye’de ilk kez Okan Koleji’nde uygulanmaktadır. Dünyanın 130 ülkesinde, 5000’den fazla sınav merkezi bulunan JETSET, yaş gruplarına göre JET (6-14 yaş) ve SET (14 ve üstü) olarak iki farklı başlık altında yürütülüyor. Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı’na tam uyumluluk gösteren JETSET’te kendine özgü seviyeler sertifikalandırılarak tasdik edilmekte ve sertifikalar başta AB ülkeleri olmak üzere dünyanın pek çok ülkesindeki eğitim kurumlarında ve iş yaşamında tanınmaktadır. JETSET Sınavları, Pearson LCCI kapsamında yer almakta olup, Birleşik Krallık “Qualifications and Curriculum Authority (QCA)” tarafından akredite edilmiş İngilizce sınavlarıdır.

 

Okan Koleji Hakkında

 

Okan Üniversitesi’nin bilgi birikimi ve tecrübesiyle üniversitenin Tuzla Kampüsü’nün yanı başında kurulan Okan Koleji’nde Anaokulu-İlkokul-Ortaokulu  ve Lise seviyelerinde verilen dünya standartlarındaki eğitim ile   öğrenciler bilgiye ulaşabilen ve gereksinimleri doğrultusunda kullanabilen, iletişim becerileri gelişmiş, araştıran, sorgulayan, özgüveni yüksek, sosyal bireyler olarak  yetişiyor.

 Okan Koleji’nde, fizik, kimya, fen ve teknoloji laboratuvarları, teknoloji ve tasarım derslikleri, konferans salonu, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, tenis kortları, basketbol-futbol sahaları, çok amaçlı kapalı spor salonu, golf sahaları, kütüphane, güzel sanatlar uygulama atölyeleri, sosyal faaliyet stüdyoları ile öğrencilerin kendilerini sosyal ve sportif alanda geliştirebilecekleri fiziki imkanlar sunuluyor.

Yurt dışında sayılı eğitim kurumunda kullanılan 3 boyutlu eğitimi, Okan Koleji öğrencileriyle buluşuyor. Öğrenciler fizik, kimya, biyoloji ve matematik derslerini kapsayan 3D eğitim modülleri ile birbirinden ilginç animasyonlu görüntülerle farklı konuları deneyimleyerek öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

 Okan Koleji, anaokulundan itibaren İngilizce eğitiminin yanında Çince, Rusça, Fransızca veya İspanyolca dillerinden birini daha ikinci dil olarak öğrencilerine veriyor.Türkiye’de müfredatına golf branşını adapte etmiş ilk pilot okul olan Okan Koleji spora verdiği önemi de ortaya koyuyor. Öğrencilerin güçlü yönleri keşfederek, yeteneklerini en iyi şekilde kullanmalarına olanak sağlıyor.

 

Okan Üniversitesi’nden aldığı  güçlü akademik ve eşsiz eğitim altyapısı desteğiyle, öğrencilere üst düzeyde bilimsel ve kaliteli eğitim ortamları sunuluyor. 8 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ile 17 bin öğrencinin eğitim gördüğü Okan Üniversitesi’nin bilgi birikimi ve gücü ile  bilim, sanat ve sosyal alanlarda güçlenerek ilerleyen Okan Koleji öğrencilerinin daha da iyi yetiştirilmesi için öğretmenlerine Eğitim Fakültesindeki akademisyenler tarafından hizmet içi eğitimler ve bireysel danışmanlık eğitimleri verilmekte.

 

Okan Koleji öğrencilerin ise daha lisedeyken üniversite hayatı ile etkileşimlerini başlatıyor, onlara Okan Üniversitesinde  % 50 burslu okuma imkânı sunuyor. Üniversitenin akademik kadrosu ile öğrencileri seminer, tören ve çeşitli etkinliklerde bir araya getiriyor. Öğrenciler bugüne kadar Nobel Ödüllü Prof. Dr. Muhammed Yunus’tan yazar Ahmet Ümit’e kadar pek çok önemli isimle tanışma ve sohbet etme imkânına sahip olmaya da devam ediyorlar.

Editör: Haber EDİTÖR