Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 depremlerinde büyük hasar gören Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), depreme rağmen Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversitelerinden biri oldu. Geçtiğimiz yıla oranla öğrenci sayısını büyük oranda arttıran YYÜ, yerleştirmede kontenjanını yüzde 90 oranında doldurdu.

Depremlerin ardından hızlı bir yapılanma içine girdiklerini belirten YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Türkiye’de öğrencilere yurt sağlama kapasitesi açısından Türkiye’nin önde gelen üniversitesi olduklarını ve öğrencilerin, velilerin bunu yakından takip ettiğini açıkladı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından makamında bir basın toplantısı düzenledi. Bu yıl YÖK’e 5 bin 780 kontenjan bildirdiklerini ve kontenjandan 5 bin 218’inin dolduğunu belirten Battal, tercih edilmeyen bölümlerin Türkiye genelinde tercih edilmeyen bölümler olduğunu açıkladı.

Üniversiteye yerleşen tüm öğrencilere başarılar dileyen Rektör Battal, “2012 – 2013 eğitim ve öğretim yılında üniversitelere kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler açıklandı. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Yüzüncü Yıl Üniversitesi depremin ardında yeni eğitim sezonu için hazırlıklarını sürdürdü. 2012 – 2013 sezonunda yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemiz geçmişe oranla daha yüksek öğrenci alacak. Önceki yıllara oranla mukayese yaptık. YYÜ’ye yerleştirme oranları daha yüksek. Depremin ardından yaptığımız çalışmaların öğrenciler tarafından dikkatle takip edildiğini gördük. Yurt kapasitesinin arttırılması, daha güvenli dersliklerin yapılması, yeni dersliklerin eklenmesi öğrencilerin daha çok üniversitemizi tercih etmesini sağladı." dedi.

Peyami Battal şunları söyledi: "Bu yıl 5 bin 780 kontenjanı ÖSYM’den talip ettik. Lisans ve ön lisans programları için. Bu kontenjanlara 5 bin 218 öğrenci yerleşti. Yüzde 90 oranında bir yerleştirme oranı sağlandı. Yerleştirilmeyen bölümler ise fizik, kimya, matematik, biyoloji bölümleri. Bu bölümler Türkiye genelinde tercihlerin az olduğu bölümler. Ancak bu oranlarda biz de Türkiye ortalamasının üzerinde. Bu da Van’da depremin izinin hissedilmediğini gösteriyor. Ek yerleştirmelerin açıklanmasının ardından yüzde 90 olan oranın yüzde 95 olmasını bekliyoruz.

Deprem sonrasında YYÜ’nün sorunlarını çözmek için yaptığımız çalışmaları öğrencilerimiz ve velilerimiz çok iyi değerlendirdiler. Üniversitemiz yurt imkanları ile Türkiye’de ilk sırada yer almaktadır. Bunun yanında tanıtım çalışmalarımız devam edecektir. Bunun yanında ek yerleştirmelerde Eczacılık Fakültesi için de öğrenci alımları olacak. Bu yıl ilk kez açılacağı için 40 öğrenci talep ettik. Ancak gelecek yıllarda bu rakamı arttırabiliriz. Üniversitemizde bir hukuk fakültesinin açılması şart. Önümüzdeki dönemlerde bu bölümü açmayı hedefliyoruz.”
Kaynak: cha