Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, SBS ve LYS’de başarılı olan 12 öğrenciyi çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Valilikte düzenlenen törende konuşan Kurt, okullarda aldıkları eğitim ve sarf ettikleri çabaların neticesinde başarılı olan öğrencileri tebrik etti.

Bu başarıların her şeyden önce öğrencilerin geleceğiyle ilgili olduğunu vurgulayan Vali Yardımcısı Kurt, "Bu durumdan bizler, aileleriniz, dolayısıyla tüm ülke yarar görecek. Gelecekte ülkemizi sizler yöneteceksiniz. Sizi ne kadar iyi yetiştirirsek, başarılı fertlerin sayısını ne kadar çoğaltırsak gelecekteki yaşantımızda o kadar kalkınmış bir ülkede yaşayacağız. Bu yüzden yöneticiler, Milli Eğitim mensupları ve aileler hep eğitim için çalışmalı, eğitime yatırım yapmalı." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ise eğitimde Muğla projesi kapsamında öğrenci kazanımlarının kalıcı ve uygulanabilir bir şekilde arttırılması esas alınarak bilim şenliği ve e-konferans yoluyla uzaktan eğitim, "Başarı Öyküleri" adıyla motivasyon çalışmaları gibi pek çok etkinliğin yapıldığı dile getirdi. Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Çınar, 2012-2013 eğitim öğretim yılında bilgi, beceri ve duygu yönlerini bir bütün olarak görüp hayata en güzel şekilde hazırlanmalarını sağlayacaklarını söyledi.

Vali Yardımcısı Kurt ve İl Milli Eğitim Müdürü Çınar, sınavda başarılı olan 12 öğrenciye dizüstü bilgisayar ve çeyrek altın verdi.
Kaynak: cha