Okulların açılmasına sayılı günler kala minik öğrenciler, trafikteki varlıklarına dikkat çekmek için eylem yaptı. ‘Trafikte biz de varız’ sloganları atıp, İstiklal Caddesi'nde yürüyen öğrenciler, araç kullanıcılarını daha dikkatli olmaya davet etti.

İlk ve ortaöğretim sezonunun başlamasına 4 gün kala İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü, artacak trafik yoğunlu sebebiyle sürücülerin dikkatini çekmek için bir yürüyüş düzenledi. Yaklaşık 50 öğrenci, veliler ve öğretmenler Galatasaray Lisesi önünde saat 11.00’da toplandı. Yaşları 6 ile 14 arasında değişen çocuklara görme engelli öğrenciler de eşlik etti. İstiklal Caddesi’nde yürüyüşe geçen öğrenciler, ‘Şoför amca beni görünce yavaşla!’, ‘Hayatımızı yolda bulmadık, yolda kaybetmeyeceğiz’, ‘Trafik kurallarımız geleceğimizi için’, ‘Dur şoför amca, çocuklar geçiyor’ yazılı pankart ve döviz taşıyıp, ‘Trafikte biz de varız’ sloganları attı.

Yoldaki birçok sürücünün dikkatli olmasına rağmen, bazılarının hızlı gittiğini belirten öğrenciler, sürücüleri daha dikkatli davranmaya çağırdı.

Sürücü olmanın sadece aracı hareket ettirmek anlamına gelmediğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürü Necip Ertaş, sürücünün tehlikeleri önceden görüp sezinlemesi gerektiğini ve buna göre tedbir alması gerektiğini vurguladı.

Öğrencileri trafik kurallarına dair daha çok bilinçlenmesini sağlamayı amaçladıklarını aktaran İngilizce Öğretmeni Rehber Çetiner, “Bu gibi eylemlerde öğrencilerimiz trafik kurallarını daha çok içselleştiriyor. Öncelikle çocuklardan ziyade, yetişkinlerin ve velilerin trafik konusunda daha hassas olmasını bekliyoruz. Bunu hatırlatmak için buradayız.” dedi.

Trafikte görme engelli öğrencilerin de bulunduğuna dikkat çeken Öğretmen Gülsen Yavuz, "Görme engelli öğrencilerimiz de trafik de varlar. Dikkat çekmek için üzerlerinde fosforlu çizgiler var. Onlar sürücüleri uyarı anlamında. Sürücülerimiz dikkatli olsunlar." ifadelerini kullandı.


Kaynak: cha