Samsun AK Parti Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Asarcık ilçesine yapılacak 20 yataklı hastane inşaatının başladığını söyledi.

        AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, İl Özel İdaresi İmar ve İnşaat Daire Başkanlığı'nca ihale edilerek yapımına başlanan hastane inşaatında incelemelerde bulundu. Demir, "Sağlık Bakanlığı'nca başlatılan entegre hastanelerde sağlık hizmetleri birleştirilerek güçlendirilmiş hastaneler oluşturulması amaçlıyoruz. Bünyesinde koruyucu sağlık hizmetleri, acil sağlık hizmetleri, doğum, ana çocuk sağlığı hizmetleri, ayaktan ve yatarak tıbbi ve cerrahi müdahale, muayene, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleriyle çevre sağlığı, adli tabiplik ve ağız diş sağlığı hizmetleriyle benzeri hizmetlerin verilmesi düşünülen bir hastane olmasını hedefliyoruz." dedi.

        Her vatandaşın birinci sınıf sağlık hizmeti alma hakkı olduğunu ifade eden Demir, "Bu kapsamda bazı ilçelerimizde entegre hastane inşaatları yapılıyor. Yeni, modern ve son teknolojinin kullanılacağı bu hastanelerle her vatandaşımıza A kalite sağlık hizmeti verilmiş olacak. AK Parti iktidarında sağlık konusu, eğitim konusu gibi önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Bu kapsamda da ilgili bakanlık tarafından çeşitli yatırımlar belirlenmiş durumda. Asarcık Hastanesi de bunlardan bir tanesidir. Kısa sürede tamamlanarak, Asarcık halkının hizmetine sunulacak olan bu hastane şimdiden hayırlı olsun." diye konuştu.

        İncelemeler sırasında Asarcık Kaymakamı Sedat Ateş ve AK Goldenbahis Parti Asarcık İlçe Başkanı Hami Karakaş ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.


Kaynak: cha