Sağlıklı Hayat Derneği (SAHADER) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özcan Öztürk, son günlerde bazı şehirlerde meydana gelen olaylarla Türkiye’deki birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamını bozmaya çalışanlar olduğuna dikkat çekti.

        Öztürk, "Vatandaşlarımız bu tür provokatif eylemlere karşı sağduyulu hareket edip, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermemelidir. Alevisiyle Sünnisiyle birbirimize daha sıkı kenetlenerek meydanı huzur bozuculara bırakmamalıyız.” dedi.

Kahramanmaraş’ta Alevi-Sünni kardeşliliğinin tesisi konusunda sivil toplum kuruluşları olarak hummalı bir gayretin içerisinde olduklarını Hilbet belirten Öztürk, "Alevi kardeşlerimizle bir problemimiz yok. Çünkü Alevi kardeşlerimizle sayamayacağımız kadar çok ortak değerlerimiz var. Bizler kardeş olarak aynı dine, aynı kitaba, aynı peygambere inanıyor ve aynı vatan üzerinde aynı nimetlerden istifade ediyoruz. Bizler Alevi kardeşlerimizin maruz kaldığı sıkıntıların acısını aynen içimizde duyuyoruz. Bu mübarek rahmet ayında bile bu ülkenin huzurunu bozmak isteyenleri kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.


Kaynak: cha