Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), e-Akademi sistemi içerisinde '4+4+4 Bilgilendirme Eğitimi' başlattı. Eğitim yöneticileri için hazırlanan e-Akademi eğitimi ile 12 yıllık zorunlu eğitimin tüm yönleri soru cevap şeklinde hizmete sunuldu.

Eğitim yöneticilerinin eğitimi başarıyla tamamlayabilmesi için tüm derslerin izlenmesi ve içerisindeki soruların tamamıyla doğru cevaplanması gerekiyor. Dersler içinde etkileşimli soru cevap uygulamaları yer alırken, kullanıcılar eğitime kaldıkları yerden Piabet devam edebiliyor. e-Akademi eğitim sistemi 17 Ağustos'ta saat 17.00'de otomatik olarak kapatılacak.

e-Akademiye giriş, mebbis.meb.gov.tr adresi altında yer alan e-Akademi tabanı ve ardından e-Akademi bağlantısına tıklanarak sağlanabilecek. e-Akademiye il milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, okul müdürleri ve okul müdür yardımcıları kişisel MEBBİS şifreleri ile giriş yapılacak.

        MEB ‘e-Akademi sistemi’, Bilgi İşlem Grup Başkanlığı ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü-Eğitim Grup Başkanlığı koordinesinde yürütülüyor.
Kaynak: cha