İçişleri Bakanlığı, Antalya'nın Manavgat ilçesi Ilıca Belde Belediye Başkanı Rafet Ünal'ı görevden aldı. Bakanlığın, Belediye Başkanı Rafet Ünal'ın görevden alma yazısı Antalya Valiliği'ne ulaştı. Görevden alınan Ünal'ın yerine Ilıca Belediye Meclisi üyeleri Pazartesi günü Başkanvekili seçimi yapacak.

Belediye Başkanı Rafet Ünal, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nca Ilıca Belediye Başkanlığı görevinden geçici olarak alındığını doğruladı. Bakanlığın verdiği her türlü karara saygı duyduğunu belirten Ünal, üzülecek bir durumun olmadığını kısa süre sonra görevinin başına döneceğine yürekten inandığını ifade etti. Ünal, "Üzülecek bir durum yok. Seçim öncesi 2010 yılında bazı iddialarla beni mahkemeye vermişlerdi. Yargıtay’da devam eden bu mahkemeye istinaden İçişleri Bakanlığı tarafından tedbir amaçlı, geçici olarak görevden uzaklaştırıldım. Anayasa’nın 127. maddesi 4. fıkrası 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47. maddesine göre görevden uzaklaştırma yazısı geldi. Her hangi bir mahkeme kararı yok. Bu görevden uzaklaştırma tedbir amaçlı bir karardır. Bu bakanlığı tercihidir ona da saygı duyarım. Bir ya da iki ay içersinde bakanlığın göreve iade edeceğini düşünüyorum. Bir mahkeme dosyam var o da Yargıtay’da görüşülmeye devam ediyor. Görevime iade edilinceye kadar yerime, geçici olarak seçilecek başkanvekili görev yapacak." dedi.

Başkan Ünal, zimmet ve irtikap suçundan Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi'nde Muhasebe Müdürü Kemal Gökalp ile birlikte yargılanmıştı. Yargılama sonucunda yerel mahkeme Ünal ve Gökalp'i zimmet ve irtikap suçundan 5 yıl cezaya çarptırmıştı. Mahkeme süreci ise şöyle gelişmişti: Ilıca beldesi Kumköy mevkiinde 5 yıldızlı otel sahibi Mehmet Tuluk ve Adem Tuluk kardeşlerin 29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesi Başkan Ünal ve Muhasebe Müdürü Gökalp hakkında dava açmıştı. 2 yıl önce sonuçlanan mahkeme sonucunda Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi Ünal ve Gökalp'i 5 yıl ceza vermişti. Ünal, yerel mahkemenin kararını bozdurmak için yasal başvurusu süresinde Yargıtay'a itirazda bulunmuştu. 2 dönemdir AK Parti'den Ilıca'da belde belediye başkanlığı görevinde bulunan Ünal, AK Parti'ye CHP'den geçmişti.
Kaynak: cha