Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde Ulaştırma Hizmetleri Bölümü'nde ‘Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği’ ve ‘Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri’ ile Yönetim ve Organizasyon Bölümü'nde ‘Hava Lojistiği’ programları açıldı.

        Yaptığı yazılı açıklama ile açılan bölümleri kamuoyuna duyuran AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, havacılık alanında aranan nitelikli elemanların Burdur’dan yetişeceğini bildirdi. Ülkede birkaç üniversitede olan bu bölümlerin Burdur’da da açılmasının sevinç verici olduğunu vurgulayan Milletvekili Bayram özçelik, “Ispartamızın ve Burdurumuzun ortak havaalanı olan Süleyman Demirel Havaalanı öğrencilerimiz için iyi bir uygulama alanı olacaktır. Havacılık mevzuatlarını, yabancı dili bilen ve havaalanları, havayolu işletmelerinde çalışabilecek kalifiye eleman yetişecek. Uçağın ulusal ve uluslararası emniyet standartları çerçevesinde operasyonel işletimini bilen ve uygulayan işgücüne çok büyük ihtiyaç var.” açıklamasında bulundu. MAKÜ bünyesinde kurulmasını arzu ettikleri bölümlerin açılmasından duyduğu memnuniyeti anlatan Özçelik bölümlerin açılmasında emeği geçen MAKÜ Rektörü ve hocalarına teşekkür etti.

        MAKÜ’den yapılan açıklamada ise yeni açılan bölümlerin kadrosunun oluşturulacağı, daha sonra da öğrenci alımlarının yapılacağı bildirildi.
Kaynak: cha