Lübnan'da Mikdat ailesi tarafından kaçırılarak 27 gün esir tutulan Türk işadamı Aydın Tufan Tekin, serbest bırakılmasının ardından Türkiye'ye döndü. Lübnan İçişleri Bakanı Merven Şerbil ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Süleyman İnan Özyıldız'ın da aralarında bulunduğu grupla Lübnan Başbakanı Necib Mikati'nin özel uçağıyla gelen Tekin, saat 02.10 sıralarında Dalaman Havalimanı'na indi. VIP salonunda Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ile babası Mahmut, annesi Güldane ve kız kardeşi Burçak Tekin tarafından karşılandı. Oradan da evlerini bulunduğu Marmaris ilçesine gittiler.

Aydın Tufan Tekin, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada çok mutlu olduğunu belirterek, kendisini hâlâ rüyada gibi hissettiğini söyledi. Tekin, "27 gün uzun zaman. Bu anın hayalini kuruyor, uyumuyorsunuz. Uyanıyorsunuz, rüyanızda görüyorsunuz. Çok mutluyum. Buradan Cumhurbaşkanımız'a, Başbakanımız'a, Dışişleri Bakanımız'a, Lübnan hükümetine, bu zor günde bana ve aileme destek oldukları için herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Esirlik günlerini ve kurtarılmasını anlatan Tekin, "Kurtulma anında bana, 'Gidiyorsun.' dediler, gittik. Detayları bilmiyorum. Aşiretin yaşadığı mahalleye bir operasyon yapılmış ancak benim bilgim yok. 27 gün çok kolay bir süreç değildi. Gayet iyi davrandılar. Evet kaçırıldım, 27 gün göz hapsinde tutuldum ama belli şeyleri insanlık namına sağlamaya çalıştılar. Benim masum olduğumu biliyorlardı. Bu sebeple birçok şeye izin verdiler. Ara sıra gözlerim kapalı geziyorduk arabayla ama bildiğim kadarıyla Beyrut'taydık." şeklinde konuştu.

Baba Mahmut Tekin da oğluna sağ salim kavuştuğunu için mutlu olduğunu belirterek, "Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Başından beri çok güzel yönettiler. İnandık ve çok temiz bir şekilde sonuçlandığı için de çok mutluyuz." dedi.

Marmaris'teki evinde arkadaşları ve akrabaları tarafından alkışlarla karşılanan Aydın Tufan Tekin, yakınlarıyla hasret giderdi. Bu arada Tekin'i Dalaman Havalimanı’na bırakan Lübnan Başbakanı'nın uçağı, Ankara üzerinden ülkesine hareket etti.
Kaynak: cha