Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde boncuk yuttuğu için öldüğü açıklanan küçük Dilan'ın ölümü ile ilgili farklı iddialar ortaya atıldı. Sosyal paylaşım sitelerine oradan da CHP'li Umut Oran aracılığı ile TBMM'ye taşınan tartışmaların gerçek dışı olduğu açıklandı. Konuyla ilgili Şanlıurfa Valiliği, adli tıp raporunu açıkladı. Ölümünün yabancı cisim aspirasyonuna bağlı mekanik asfiksi sonucu meydana geldiği belirtilirken küçük çocuğu tecavüze uğradığı yönünde hiç bir bulguya rastlanmadığı belirtildi.

Siverek'in Gürakar beldesinde iki gün önce 3 yaşındaki bir kız çocuğu boncuk yuttuğu gerekçesi ile hastaneye kaldırıldı. Küçük çocuk, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastane, çocuğun ölüm sebebini yabancı cisim aspirasyonu olarak açıkladı. Ancak kesin sonuç için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bu sırada küçük kızın tecavüze uğradığı yönünde iddialar sosyal paylaşım sitelerinde yer aldı. Tartışmanın uzaması üzerine Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Umut Oran konuyu TBMM'ye taşıdı. Oran, kamu görevlilerini olayın üstünü kapatmakla suçladı.

İddialar üzerine araştırma yapan Şanlıurfa Valiliği konu ile ilgili açıklamada bulundu. Valilikten yapılan açıklamada iddiaların asılsız olduğu kaydedildi. Açıklamada; "Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nun yaptığı otopsi raporunda 'Dilan B’nin aynı gün yapılan otopsisinden elde edilen bulgulara göre, kişinin ölümünün yabancı cisim aspirasyonuna bağlı mekanik asfiksi sonucu meydana geldiği' şeklinde raporda yer almıştır." denildi.

Otopsi sonucuna göre çocuğa herhangi bir cinsel istismarda bulunulmadığı ve tecavüz edildiğine dair hiçbir bulguya rastlanmadığı vurgulanan açıklamada "Küçük çocuğun bakire olduğu adli tıp raporuna yansımıştır. Bu bilgiler ışığında internet sitelerinde ve sosyal medyaya yansıyan haberlerin tamamının gerçek dışı olduğu anlaşılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Bu arada ailenin ifadelerinin de iddiaları yalanlar mahiyette olduğu kaydedildi. Küçük Dilan'ın ailesi, verdiği ifadede 3 kardeş bahçede oynarken, Küçük Dilan’ın bir şey yuttuğunu, yanında oynayan kardeşlerinin kendilerine söylediğini ve bunun üzerine sağlık ekiplerine bilgi verdiklerini belirtildi.
Kaynak: cha