Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 7 Temmuz'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Süleyman Baykal, görevi Prof. Dr. İbrahim Özen’den devraldı.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşma yapan eski rektör Prof. Dr. İbrahim Özen, “Üniversitemizin ulusal ve uluslar arası arenada rekabet açısından daha ön sıralarda yer alması için gayretler sarf ettik. Bunun sonucunda Avrupa’nın Nerobet mükemmellik ödülü olan Diploma Etiketi ve Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketi’ni üniversitemize kazandırdık.” dedi. Rektörlük seçimlerinde öğretim üyelerinin tercihlerinin ardından YÖK ve Cumhurbaşkanı’nın tercihlerinde sıralamanın değişebildiğine dikkat çeken Özen, KTÜ’de ise bugüne kadar yapılan seçimlerde hiçbir zaman üniversite içerisindeki sıralamanın değişmediğini belirtti. Özen, bunun KTÜ’nün saygınlığa kadar, Trabzon kamuoyunun gücü ve saygınlığının göstergesi olduğunu dile getirdi.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal da Prof. Dr. İbrahim Özen'le yaklaşık 10 yıldır birlikte çalıştıklarını ifade etti.
Bu süreçte çok iyi bir çalışma ortamı yakaladıklarını anlatan Baykal, “Benim bir dönem de rektörlüğümü yaptı ama bundan daha önemlisi var, ağabeyliğimi yaptı ve yapmaya da devam edecektir. Sayın rektörüme 8 yıl içerisinde ‘sayın rektörüm’ deme şansım olmadı. Biz onu İbrahim Ağabey olarak tanıdık.” dedi.

Dekanlığı da rektörlüğü de Prof. Dr. Özen’den devraldığını hatırlatan Baykal, böyle birinden görevi devralmanın zorlukları olduğunu dile getirdi. Aldığı KTÜ bayrağını daha ileriye taşımak için çalışacağını anlatan Rektör Baykal, yeni ekibini de en kısa zamanda oluşturacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından eski rektör Prof. Dr. İbrahim Özen, yeni rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal'a cübbesini giydirdi. Baykal, Özen’e bir plaket ve fotoğraf albümü hediye etti.

Devir teslim sırasında bazı çalışanların ağladıkları görüldü.
Kaynak: cha