Küçükçekmece’de korsan kitap imalatı yapan bir iş yerine baskın yapan polis ekipleri, basıma hazır 20 bin nüsha kitap örneği ele geçirdi. İfadeleri alınan şüpheliler polis merkezindeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Yarımburgaz Mahallesi’nde bir iş yerinde korsan kitap basıldığı bilgisini edinen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler, dün akşam saatlerinde matbaaya operasyon düzenledi. 4 matbaa makinesine el koyup mühürleyen ekipler, basıma hazır 20 bin kitap örneği, 520 adet korsan kitap ele geçirdi. Kitapların piyasada en çok satılan türlerden olması dikkat çekti.

Uzun süre önce şahısların yerinin belirlendiğini ancak bir türlü operasyonun yapılamadığını belirten Basım Yayın Meslek Birliği avukatı Elif Kurtuluş, “Yaklaşık 3 gündür adliyedeyiz. Arama kararı olmadan operasyon yapılamıyor. Arama kararını önce savcılıktan talep ettik. Çabalarımız sonucu arama kararını aldık. Soyut delil olduğu için arama kararını almada biraz zorlandık. Sonuçta yetkilileri ikna edebildik ve operasyon yapıldı. Burası matbaa gibi bir yer. Belki bir hafta önce gelseydik çok daha fazla şey yakalayabilirdik” dedi. Satışa hazır 520 korsan kitabın ele geçirildiğini belirten Kurtuluş, basıma hazır 20 bin nüshanın bulunduğunu aktardı.

Gözaltına alınan matbaa çalışanları, polis merkezindeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
Kaynak: cha