Konya'da Panagro Süt ve Et Entegre Üretim Tesisi inşaatında çıkan yangın akıllara 'sabotaj mı' sorusunu getirdi. Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, "Sabotaj' demek için çok erken, ancak bu ihtimali de göz ardı etmiyoruz.'' dedi.

Konya'da Panagro Süt ve Et Entegre Üretim Tesisi inşaatında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından uzun süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Konya-Karaman karayolu üzerinde 343 bin metrekare açık, 74 bin metrekare kapalı alanda kurulması planlanan tesisin inşaatında çıkan yangın ekiplerin müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Olay yerine gelen Konya Valisi Aydın Nezih Doğan tesisin Konya için büyük önem taşıdığını belirtti. Doğan, ''Aslında Konya Şeker'in bir fabrikası yanmadı, Konya'nın da ciğerleri yanmış oldu. Yangının söndürülmesi için Konya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, çeşitli kurumlara ait yaklaşık 40 itfaiye ekibi ve 120 itfaiye çalışanı görev aldı. Bir kaç saat içerisinde yangın tamamen kontrol altına alındı. Bundan sonra bir süre daha soğutma çalışmaları devam edecek. Ama bunlar maldır. Mala gelen zarar yerine ikame edilebilir. Çok şükür bize şu ana kadar gelen bilgiler, can kaybı olmadığı yönünde.'' açıklamasında bulundu.

Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Şu anda yangının sebebiyle ilgili bir şey söylemek zor. Cuma günü yani iki gün sonra burada kesim yapılacaktı. Devreye alacaktık. Önümüzdeki ay da açılışı vardı. Yaklaşık 30 bin metrekarede et entegre ile ilgili bütün birimler maalesef hasar gördü. Tabi çok üzüntülüyüz. Ama milletimizin canına gelecek olanlar malına gelsin. Bunları bir daha yaparız. Bir daha da yapacağız.'' diye konuştu.

Yangında sabotaj ihtimali olup olmadığı konusunda Konuk, ''Bir şey söylemek zor. Anlaşılacaktır. Biz de tereddütlüyüz. Yani önce bir başka bir bölgede başlıyor. Yangın kontrol altına alınıyor. Akabinde tekrar daha büyüğü hızla bir başka bölgede başlıyor. Tabi o ihtimali de yok saymıyoruz. Ama kesinlikle sabotaja yüklemenin de doğru olmadığını düşünüyorum. Bakacağız.” ifadesini kullandı.
Kaynak: cha