Kayseri’de kadın kıyafeti giyerek eşi Cafiye Kaya’yı öldüren Rafet Kaya’nın çocukları, babalarına sert tepki gösterdi. Babalarının akrabalarına da kızan Kaya ailesinin çocuklarından Sevilay Hayta ve Filiz Özkaya, “Annem devlete güvenmişti. Cezaevinden çıktığında, kendisini öldüreceğini söyleyerek, yardım istedi. Emniyete, cezaevine söyledi. Ama kimse dinlemedi.” diye konuştu.

        Polis, komşuları ve eşinin kendisini tanımaması için kadın kıyafeti giyen Rafet Kaya'nın öldürdüğü eşi Cafiye Kaya için Hunat Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

        Cenaze namazına gelen Kaya ailesinin kızları Sevilay Hayta, Filiz Özkaya ile Yeşim Ertaş, annelerinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Babalarına da tepki gösteren kızların hedefinde, emniyet mensupları, cezaevi yetkilileri ve babalarının akrabaları vardı.

        “Nur yüzlü, günahsız, vefakâr annem yanımdayım.” diyerek tabuta sarılan Sevilay Hayta, annelerine sahip çıkamadıklarını belirterek gözyaşlarına boğuldu. Hayta, ağlarken, annesinin kendisine söylediği, “Kızım bir şey olmaz bize. Ancak bizi öldürürlerse, dağıtırlar” sözlerini hatırlattı. Bu sırada Cafiye Kaya’nın yakınlarından fenalık geçirerek bayılanlar oldu.

        Sevilay Hayta, devletin şiddete maruz kalan kadınlara yönelik kanunlarına tepki göstererek, şunları söyledi: “Artık devletten bir şey beklemiyoruz. Herkes kendi işini kendi yapıyorsa, biz de kendi işimizi kendimiz yaparız. Devlete düşmedi bizim işimiz. Annem devlete güvendi de öldü. Ben güvenmem. Dişe diş göze göz. Annem 'cezaevinden göndermeyin, öldürecek beni' dedi. Emniyet amirini, cezaevi müdürünü aradı. 'Göndermeyin beni öldürecek' dedi. Gönderdiler.”

        Kendilerine hep öldürmeden ceza verilemeyeceğinin söylendiğini ileri süren Sevilay Hayta, “Şimdi ceza verin. Siz de verin ben de veriyim. Meydan boş. Kardeşleri, bacıları, anası, babasına babamın anamı öldürdüğünü söyledim. Galip’i aradım. 'İyi olmuş' diyorlar. Anamın elinden ekmek yediler. Anam ona baktı. Seni o büyüttüydü. Elimde büyüdün. Çocukların hepsine baktıydı anam.” diye konuştu.

        Filiz Özkaya ise annesinin öldürülmesiyle ilgili olarak, “Haftada bir gelmeyle korumalık mı olur. Olmaz. Annemi kesik kesik doğradı. Artık yedirin içirin bakın ona.” diye tepki gösterdi.

        Cenaze namazının kılınmasının ardından Cafiye Kaya'nın cenazesi, şehir mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.
Kaynak: cha