Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kız çocuklarının okullaşma oranını artırmak için hazırladığı proje çalışmaları devam ediyor.

AB ile Milli Eğitim Bakanlığı'nca finanse edilen 'Kız Çocuklarının Okullulaşma Oranının Artırılması Projesi' (KEP) adıyla çalışmaları devam eden proje, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde uygulanmaya başlamıştı. Projenin uygulama süresi ise 2 yıl olacak.

Proje hakkında okul müdürleri ile bir toplantı yapan Mardin İl Eğitim Müdürü Ziya Eser, projeyle eğitim kalitesini artırmayı, eğitim ve iş piyasası arasındaki bağın güçlendirilmesini ve başta kız çocukları olmak üzere her düzeyde okullaşma oranının yükseltilmesini hedeflediklerini kaydetti. Eser, projenin Mardin’le birlikte kız çocuklarının ortaöğretime kayıt oranlarında yüzde 50'nin altında kalan Ağrı, Adıyaman, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van olmak üzere toplam 16 ilde uygulandığını kaydetti.

Kız Çocuklarının Okullulaşması Projesi Koordinatörü Ahmet Gültekin ise "Bu projenin hedefi, başta kız çocukları olmak üzere okullulaşma oranının artırılması, eğitim kalitesinin yükseltilmesi, eğitim ve iş piyasası arasındaki bağın güçlendirilmesi yoluyla, insan kaynağına yapılan yatırımın artırılması olarak belirlendi. Bu yolda herkesle yani karar vericileri, yerel yöneticileri, öğretmenleri, kanaat önderleri, STK temsilcileri, anne-babalar ve diğer profesyonel gruplarla ortak çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2010-2011 yılı istatistik verilerine göre, okul öncesi eğitimde 27 bin 606 okulda 580 bin 296 erkek, 535 bin 522 kız öğrenci eğitim görüyor. İlköğretimde ise 32 bin 797 okulda 5 milyon 623 bin 476 erkek, 5 milyon 357 bin 624 kız; ortaöğretimde 9 bin 281 okulda 2 milyon 586 bin 171 erkek, 2 milyon 162 bin 439 kız okuyor.
Kaynak: cha