Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, üniversite olarak Türkiye'de Edebiyat Fakültesi ve Gıda Mühendisliği alanlarında diğer üniversitelerden farklı olduklarını göstermek istediklerini de vurguladı. Rektör Gökmen, TRT-Okul programında üniversitenin akademik birimleri, sosyo-kültürel etkinlikleri ve şehir olanakları hakkında bilgi verdi.

ÜNİVERSİTE KURULMAZ ÜNİVERSİTE OLUNUR

Programda Karaman şehrini tanıtan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, üniversitenin tarihçesini anlatarak, 2007’de kurulan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği kaliteli eğitim çalışmalarıyla kısa zamanda çok uzun yol katettiğini vurguladı. Gökmen, “ Üniversite kurulmaz, olunur. Üniversite olmak için zamana ihtiyaç vardır.” diye konuştu.

KMÜ Rektörü Sabri Gökmen, 5 fakülte, 2 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu ve 2 enstitüden oluşan üniversitede 300’ten fazla akademik, 200’e yakın idari personelin görev yaptığını ve yaklaşık 8 bin öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü belirtti. Gökmen; 1’i uluslararası olmak üzere 6 bilimsel toplantıya imza atan KMÜ’nün 4 yıllık bir üniversite olmasına rağmen, sadece bilimsel çalışmalar anlamında değil, Karaman’ın sosyo-kültürel gelişimine de katkı sağladığını söyledi.
Gerçekleştirilen çalışmalarda, vali, belediye başkanı, bürokratlar, iş adamları ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan iş birliğinin önemine değinen Rektör Gökmen, “ Üniversitemizde bazı bölümlerimizin ders programlarını tüm bu saydığım kurum ve kuruluşlarla Betxlarge hazırlıyoruz. Yani şehir ile birlikte ders programlarının son halini veriyoruz.” dedi.

KMÜ İKİ FAKÜLTE DE ÖNE ÇIKMAK İSTİYOR

Program sunucularının Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin öne çıkan fakültelerine ilişkin yönelttiği soruya da Prof. Dr. Sabri Gökmen şöyle cevaplandırdı: “Biz iki alanda diğer üniversitelerden öne çıkmak istiyoruz. Birincisi Türk dilinin başkenti olması nedeniyle Edebiyat Fakültemiz. Türk dili denince herkesin aklına üniversitemizin adının kazınmasını istiyoruz. İkincisi de Karaman’ın Türkiye’nin bisküvi üretiminin yaklaşık yüzde 30’unu karşılaması nedeniyle Mühendislik Fakültemizde yer alan Gıda Mühendisliği. Hatta Karamanlı iş adamlarımız dört gözle üniversitemizden mezun olacak gıda mühendislerini beklediklerini ifade ediyorlar.”

BAŞPEHLİVAN YETİŞTİREN ÜNİVERSİTE

Gökmen, son 5 yıldır Kırkpınar başpehlivanının Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nden çıkmasının kendilerini gururlandırdığını belirterek, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun bu anlamda diğer üniversitelere fark attığına da dikkati çekti.
Prof. Dr. Sabri Gökmen öğrencilerin barınma konusunda hiçbir sıkıntı çekmeyeceklerini dile getirerek gerek öğrenci yurtları gerekse şehirde bulunan konutların bu ihtiyacı karşıladığını da ifade etti.
Kaynak: cha