CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin kendisini teröre teslim etmiş gibi bir hava oluşturduğunu söyledi. Hükümetin terörün arkasından sürüklenip gittiğini belirten Kılıçdaroğlu; “ciddi bir zafiyet var, ciddi bir yönetim boşluğu var. Bunu kabul etmiyoruz.” dedi.

Kılıçdaroğlu, Şırnak’ın Uludere İlçesi’ne bağlı Gülyazı Köyü’ne giderken kaza yapan sivil araçta şehit olan Uzman Çavuş Ali Doğan’ın Mamak’taki baba ocağına taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu hükümetin teröre teslim olmuş gibi bir hava oluşturduğunu kaydetti. Böyle bir şeyin kabul edilemez olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu; “Ciddi bir zafiyet var. Ciddi bir yönetim boşluğu var. Kimin yaptığı belli değil. Hükümet kendisini teröre teslim etmiş gibi bir hava var. Teröre teslim olan bir hükümet olabilir mi? Terörün arkasından sürüklenip giden bir hükümet olabilir mi? Bunu kabul etmiyoruz.” şeklinde konuştu. Ayrıca bu konuda yaptıkları eleştirilerin dozunu düşük tuttuklarını belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, nedenin ise toplumu daha fazla germemek olduğunu açıkladı.


KILIÇDAROĞLU: HANGİSİNE İNANALIM

Kılıçdaroğlu’na Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Gaziantep saldırısı ile ilgili olarak özel bir kanalda katıldığı programda istihbarat zafiyetinin olmadığını söylemesi ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın Gaziantep saldırısı ile ilgili olarak güvenlik zafiyeti olduğunu belirtip “İl Emniyet Müdürü görevden alınmalıydı” sözleri de hatırlatıldı. Gelen soru üzerine Kılıçdaroğlu bu açıklamaların Türkiye’nin iyi yönetilmediğinin göstergesi olduğunu söyledi. Hükümetin kendi içinde uyumlu olmadığını belirten Kılıçdaroğlu; “Birisi bir telden söz ediyor diğeri başka telden. Birisi istihbarat sağlam diyor. Öbürü istihbaratta zafiyet var diyor. Hangisine inanacağız. Aynı partiden farklı sesler çıkıyor.” dedi. Gelinen noktada sonuca bakılması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, gelinen noktada ülkede tam bir terör havasının etkin olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu parlamentonun açılmasını istediklerini tekrar yineledi. Parlamentonun açılmasının terörün ekmeğine yağ süreceği iddialarına karşı Kılıçdaroğlu; “Hayır efendim terörün ekmeğine yağ sürersiniz diyorlar. Cami avlusunda devlet toplanıyor da mecliste niye devlet toplanamıyor? Cami avlusunda bir araya geliyoruz da mecliste niye bir araya gelemiyoruz? Olan vatandaşımıza oluyor.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha