Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, 15 Eylül’de düzenleyecekleri geniş katılımlı bir mitingle 4+4+4 eğitim sistemini protesto edeceklerini duyurdu.

KESK, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türkiye Tabipler Birliği (TTB) üyeleri Kızılay Yüksel Caddesi’nde bir araya geldi. ‘Düzeni durdurmak için yollardayız’ yazılı pankartı açan grup üyeleri, çeşitli sloganlar atarak 4+4+4 eğitim sistemini protesto etti.

Toplanan grup adına basın açıklamasını, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul okudu. 4+4+4 kademeli eğitim düzenlemesinin gericileşmenin ve piyasalaşmanın kaynaklarından biri olarak hayata geçirildiğini belirten Tombul, AK Parti’nin dinsel nesil yetiştirme gayesinin hızla gerçeğe dönüştüğünü savundu. 2012-1013 Eğitim-Öğretim yılı zilinin aileler ve öğretmenler için sorunlu olarak çaldığını kaydeden Tombul, daha ilk günden sıkıntılar yaşandığını öne sürdü. Çocukların geleceğinin bu ortama mahkum edilmesine izin verilmeyeceğini ifade eden Tombul, “Şimdi eğitimin dışına itilen, AKP’nin gerici projelerine alet olan çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak, bu dayatılan yeni düzene bir son vermek için 15 Eylül’de kitlesel olarak sesimizi ve gücümüzü birleştirmek için bir araya geliyoruz." dedi.

Türkiye’nin dört bir yanından eyleme katılımcıların olacağını belirten Tombul, “Rize'den, Çanakkale'den, Muğla'dan ve Batman'dan, dört bir koldan yola çıkan arkadaşlarımız, yürüyüşün devam edeceği 4 gün yol boyunca tam 38 ilde gerçekleştirecekleri basın açıklamaları ile seslerini duyurmaya çalışacak. Bizler de onları bu illerde kitlesel olarak karşılayacak ve bir sonraki duraklarına yine kitlesel olarak uğurlayacağız. Daha sonra 15 Eylül Cumartesi günü hep beraber Ankara'da saat 09.00'da hipodromda bulaşacak, saat 10.00'da Sıhhiye'ye doğru yürüyüşe başlayacak ve saat 12.00'de Sıhhiye'de mitingimizi gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: cha