Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Sekreteri Yaşar Gürkan, 12 Eylül’ün 32. yılında Karakese Kenen Evren İlkokulu'nun adının değiştirilmesi için dilekçe verdiklerini açıkladı.

        Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, Temsilcilik Başkanı Fatih Saygılı, okul temsilcileri Bilgehan Arı ve yönetim kurulu üyeleri Dörtyol Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Erdoğan Asarkaya’ya nezaket ziyaretinde bulundu. Eğitim sorunları, norm kadro fazlası öğretmenlerin durumu, okullar arası öğrenci nakillerinde yaşanan sorunların görüşüldüğü ziyarette Karakese beldesinde bulunan Kenan Evren İlkokulu'nun adının değiştirilmesi için de dilekçe verildi.

Fatih Saygılı ile imzalanan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne iletilmek üzere Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Asarkaya’ya sunulan dilekçede “Kenan Evren' adının artık toplumda pek hoş karşılanmayan bir isim olduğunu, bu ismin yerine okula; geçmiş dönemlerde 20 yıl beldede kesintisiz muhtarlık yapan, okulun yapımında bizzat çalışan ve çok büyük emeği geçtiği bilinen mahalle sakinlerinden merhum Muhtar İbrahim Bülbül adının verilmesini istedik.” denildi.

Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya da bu konuda yetkinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik makamında olduğunu dilekçeyi ilgili makama ulaştıracaklarını söyledi.


Kaynak: cha