Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sağlık alanında büyük bir başarıya imza atarak tek bir ameliyatla hastanın böbrek ve safra kesesini aldı. Doktorların ortak kararıyla gerçekleştirilen laparoskopik ameliyatta; hastanın küçülerek fonksiyonunu yerine getiremeyen ve tansiyona neden olan böbreği ile taş nedeniyle safra kesesini alındı. Kısa sürede kendini toparlayan hasta 2 gün sonra taburcu edildi.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, tansiyon şikayeti ile gelen hasta için iki polikliniğin birlikte hareket ederek, rahatsızlığı birlikte teşhis ettiğini ve birlikte ameliyatı gerçekleştirdiğini ifade etti. Tansiyon şikayeti ile hastaneye başvuran 62 yaşındaki Nezaket İnanç’ın yapılan tetkik ve tahliller sonucunda bir böbreğinin küçük ve fonksiyonunu yerine getiremediğinin belirlendiğini, bu nedenle böbreğin alınmasına karar verildiğini, ayrıca karın ağrısı çeken hastanın safra kesesinde taş tespit edildiğini kaydetti. Doç. Dr. Özcan, "Üroloji ve genel cerrahi polikliniğinin aldığı kararlar sonrasında her iki servisten doktorlarımız aynı anda ameliyat Betsmove yapma kararı aldılar. Halk arasında kapalı olarak tarif edilen laparoskopik yöntemle hastanın hem böbrek hem de safra kesesi alındı. Oysa hastamız tek bir ameliyatla ve vücudunda açılan tek bir delikle rahatsızlığı giderildi. Oysa hastanın 2 ayrı ameliyat olması gerekiyordu. Bu saye de hastamızın iyileşme süresi de kısaldı.” dedi.

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Erkan Ölçücüoğlu, hastaya uyguladıkları ameliyatta önce çalışmayan böbreğinin alındığını daha sonra genel cerrah uzmanlarının safra kesesini aldığını belirtti. Ameliyatın başarılı geçtiğini ve hastanın vücudunda herhangi büyük bir kesi oluşmadan bu ameliyatın yapıldığını anlattı. Göbekten girilmek suretiyle ameliyatın yapıldığını, hastanın daha kısa zamanda sağlığına kavuşma imkanı sağlandığını ifade etti.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Topuz da, hastada, böbrek şikayetinin yanı sıra karın ağrısı ile birlikte safra kesesinde taş olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Üroloji uzmanları ile birlikte ameliyata girdiklerini ve başarılı bir operasyon yaptıklarını dile getirdi.

Hasta Nezaket İnanç, doktorlara teşekkür ederek, kısa zamanda taburcu olmayı beklemediğini, iyileştiği için çok mutlu olduğunu belirtti.
Kaynak: cha