Kayseri'de yaz kuran kursuna devam etmesine rağmen Kuranı Kerim alamayan öğrenciler için başlatılan 'Askıda Kuranı Kerim' uygulaması büyük ilgi gördü. Kampanya çerçevesinde temin edilen 5 bin Kuranı Kerim sahiplerine teslim edildi.

NT Mağazaları Kayseri Forum Şube Yöneticisi Gökhan Velioğlu, askıda Kuranı Kerim kampanyasının büyük ilgi gördüğünü söyledi. Velioğlu, maddi imkanı yeterli olmayan çok sayı da insanın bu kampanya ile Kuranı Kerime ulaştığını belirterek, "Askı da Kuranı Kerim kampanyasında 5 bin Kuran, kurslara giden çocuklara dağıtıldı."dedi.

Gökhan Velioğlu, Ramazan'ın uhrevi havası nedeniyle Kuranı Kerim’in yanı sıra Ramazan ayı ve Peygamber Efendimiz'in hayatı ile ilgili satışa sunulan kitap sayısında da çok fazla artış olduğunu kaydederek şöyle konuştu: "Ramazan ayında kitap satışlarında yüzde 100 artış oluyor. Bu artışta Tempobet gurbetçilerde büyük rol oynuyor. Çocuklara yönelik kitaplarda sesli elifba ve sesli namaz süreleri kitaplarının çok satılıyor. Özellikle okul öncesindeki çocuklar için uygun olan bu kitapları gurbetçiler çoğunlukla alıyor. Aslında gurbetçilerimiz daha çok kitap almak istiyorlar. Fakat bu talepleri havayollarının bagaj sınırına takılıyor."

Hollanda’da yaşayan bir gurbetçi ise, tatil için geldiği Kayseri’de kitap almayı ihmal etmedi. Türkçe mealli çok sayıda Kur’an-ı Kerim alan gurbetçi, birçoğunu hediye edeceğini anlattı. Hollanda’da 70 Euro’ya alabileceği Kur’an-ı Kerim’i burada 25 liraya satın alabildiğini dile getirdi.

Çocuğu için sesli elifba kitabı alan Mehmet Dirican ise, kendisi içinde Peygamber Efendimizin Ramazan ayındaki yaşantısını anlatan kitap aldığını ifade etti.

Ramazan ayında en çok rağbet gören kitaplar ise şunlar oldu: Nevzat Tarhan’ın “Mesnevi Terapi”, Abdullah Aymaz’ın “Ramazan İktisat Şükür Risaleleri Üzerine (Bediüzzaman Said Nursi), Sayit Koçer’in “Efendimizin Ramazanı”.
Kaynak: cha