Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, yeni görevinin şahsı, ailesi ve Kayserililer adına hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Kalbimiz ve kapımız herkese açıktır. Biz burada yapılan hizmetlerin devamı ve daha ileri seviyede yapılması için görev yapacağız.” dedi.

        Valiler kararnamesi ile Tokat Valiliği görevinden Kayseri Valiliği'ne atanan Şerif Yılmaz, yeni görevine başladı. Valilik binası önünde protokol tarafından karşılanan Yılmaz, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. “Bugün itibaren Kayseri’de göreve başladım.” diyen Yılmaz, “Şahsıma, aileme, hem de Kayserili hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyorum. Burada yaptığım görev süresinde Kayserili hemşehrilerimize yapılan hizmetlerin daha da ilerisinde hizmet etmenin gayreti içinde olacağız. Bugüne kadar hizmet eden başta valilerimiz olmak üzere kamu personelinin hepsine teşekkür ediyorum. Biz yapılanların daha iyisini yapmak için çaba sarf edeceğiz. Çalışacağız. Devlet büyüklerimizle birlikte Kayseri’ye hizmet etmek için çalışacağız. Başarılı olacağımıza inanıyorum.” dedi.

        Vali Şerif Yılmaz, “Kalbimiz ve kapımız herkese açıktır.” diyerek günün 24 saatinde tüm vatandaşların kendisine ulaşabileceğini ifade etti. Yılmaz, şöyle devam etti: “Çarşıda, sokakta, kıraathanede, kahvede otururken insanlarımız bize ulaşabilir. Sıkıntı duymadan bizi kendilerinden biri gibi görmesini arzu ederiz. İletişimimiz en üst seviyede olmasını arzu ederiz. Bu sıcaklık ve yakınlık daha iyi bir yerleri getirecektir.”

        Kayseri’nin kadim bir şehir, Anadolu’nun ileri gelen şehirlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Tarihte olduğu gibi bugünde Kayseri aynı konumdadır. Coğrafya olarak da önemli bir şehrimiz. Böyle bir şehirde görev yapacak olmanın heyecanını yaşıyorum. Bize güvenen buraya gönderen insanları mahcup etmeden görevimizi tamamlarız. Ki bir gün hepimiz buradan, görevden ayrılacağız. Buraya insanımıza hizmet etmek için geldik.” diye konuştu.

        Kayseri’de daha önce görev yapmadığını kaydeden Yılmaz, “Burası bakanlık merkezi dışında 9’uncu görev yerimdir. Kısmet Kayseri’deki görevim valilikmiş. Daha önce olma ihtimali vardı. Farklı bir görevle gelme ihtimali olmuştu. Ama bugün farklı bir görevle geldim. Bu önemlidir. Türk demokrasisi adına önemlidir. Demokrasinin geldiği nokta bizim konumumuzu anlatmaya yeter.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha