Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde bayramlar hala eski tadında yaşanıyor. Hanönü’ye bağlı Kavak köyünün Kızılcaören Mahallesi’nde bayram yıllar öncesindeki gibi kutlandı.

        Kavak köyünde geleneksel hale gelen bayram kutlamaları, her yıl Kavak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (Kav-Der) desteğiyle farklı mahallelerde yapılıyor. Eski bayram geleneklerine uygun olarak düzenlen etkinliklere her yıl yüzlerce kişi katılıyor. Gurbette olan tüm hemşehriler bayramlaşma programı sayesinde bir araya geliyor.

        Bu yıl 5’incisi düzenlenen bayram şenliklerine katılım yoğun oldu. Yaklaşık bin kişinin katıldığı şenlikte, yıllardır bir araya gelmemiş akrabalar buluştu. Kızılcaören köy meydanı yüzlerce kişiyi ağırladı. Köy meydanında pişirilen yemekler yendi, Kur'an dinlenildi. Yediden yetmişe herkesin bir işin ucundan tuttuğu bayram şenliğinde eski günler yâd edildi.

        Geleneksel Bayram Şenliği’ne Kav-Der başkanı Yılmaz Karakoç, Eski Hanönü Belediye Başkanı Orhan Özalp, Hanönü Dernekler Federasyonu Başkanı Cengiz Yıldız, İdetek şirketinin sahibi Ergin Kaya ve çok sayıda Hanönülü katıldı.
Kaynak: cha