Kastamonu İl Genel Meclisi toplantısında MHP'li meclis üyesinin imam hatip lisesi kayıtlarının neden Cuma Hutbesi'nde yer aldığını sormasının ardından tartışma yaşandı. MHP İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Tekkeşin, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz’a, "Bugün Cuma hutbesinde İmam Hatip Liseleri’nin kayıtlarının başladığı söylendi. Diğer okulları da bu şekilde bildirecek misiniz?" diye sordu. Konu tartışılırken AK Partili milletvekilleriyle MHP'liler arasında kavga son anda önlendi.

Adnan Koçoğlu başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi’nde Araç ilçesinde bulunan Sağlık Meslek Lisesi’nin onarımı için 2008 yılında gönderilen 95 bin liralık ödeneğin diğer okulların onarımında kullanılması için aktarılmasının İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden talep edilmesi üzerine önceki toplantılarda Milli Eğitim Müdürü Yılmaz İl Genel Meclisi’ne çağrılmıştı. Ödeneğin neden başka okullara aktarılmasını istedikleri konusunda meclis üyelerine bilgi veren Bilal Yılmaz, "Araç’ın eğitim düzeyini arttırmaya çalışıyoruz. Araç’a yeni bir Sağlık Meslek Lisesi kazandırmayı hedefliyoruz. Şuan ki Sağlık Meslek Lisesi 1960 yılında yapılmış bir binada ve şuanda bu okula 110 bin lira harcanacak bir yer yoktur. Biz binayı depreme karşı güçlendirdiğimiz zaman ancak bu parayı bu okula harcayabiliriz. Ayrıca bu ödenek, 2008 yılında gelmiş ve Bayındırlık'tan gelen rapordan dolayı harcanmamıştır. Şimdi biz bu parayı yok yere harcayıp, çarçur mu etmeliyiz? Biz ayrıca sayın vekillerim ile Araç’a yeni bir Sağlık Meslek Lisesi yapmayı düşünüyoruz." dedi. Danimarka ile Finlandiya’nın eğitim anlayışını Betticket örnek olarak gösteren Yılmaz, kesintisiz eğitim döneminde okullarda yaşanan sıkıntılara değindi. İl Genel Meclisi üyelerinin eğitim üzerinden siyaset yaptığını ima eden Yılmaz, “Eğitim üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum." dedi.

"İMAM HATİP LİSELERİNİN NE ÖZELLİĞİ VAR?"

Bunun üzerine Bilal Yılmaz’ın sözünü keserek söz alan MHP İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Tekkeşin, bu sözlerle kimi kastettiğini sordu. Direkt bir kişinin kast edilmediğinin söylenmesi üzerine Tekkeşin, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz’a, "Bugün Cuma Hutbesi'nde İmam Hatip Liseleri’nin kayıtlarının başladığı söylendi. Diğer okulları da bu şekilde bildirecek misiniz?" diye sordu.

Bağımsız meclis üyesi Erdal Başesioğlu’nun da sorulan soruya "İmam Hatip Liseleri'nin ne özelliği var?" diyerek destek vermesi üzerine Bilal Yılmaz İmam Hatip Liseleri'nin ilk kayıt dönemi olduğu için böyle bir uygulama yapıldığını belirtti. Konu hakkında düşüncelerini aktarmak için söz alan AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanı Halil Uluay ise "İmam Hatip’ten kimse gocunmasın, kimseye zarar gelmez. İmam Hatip kayıtlarının camiden duyurulmasında bir sakınca yok. Bu konuda siyaset yapmayın. İmam Hatip camide konuşulmayacak da nerede konuşulacak?" demesi üzerine gerginlik arttı.

"BİZ BU MİLLET İÇİN ÇARPIŞIYORKEN; CAMİİNİN KÖŞESİNE DAHİ GELMİYORLARDI"

Toplantı arasında kendilerinin dinsiz olarak ithaf edildiğini belirten Doğanyurt MHP Üyesi Hakkı Çolak ise "İmam Hatip’e karşı gelen kim? Siyasetin ağa babasını AK Parti Grup Başkanı yapıyor. Biz bu millet için çarpışıyorken, caminin köşesine dahi gelmiyorlardı. Ne imam hatibinden bahsediyorlar?" demesi üzerine ortalık karıştı. Doğanyurt AK Parti İGM Üyesi Hüseyin Yavuz da aynı şekilde Çolak’a tepki göstererek üzerine yürüdü. Kavga, diğer İGM üyelerinin araya girmesi ile önlenirken, konunun başlangıcı olan ödenek aktarımı oy birliği ile kabul edildi.
Kaynak: cha