Karamanlı iş adamları, Sudurağı beldesindeki 400 mevsimlik tarım işçisine iftar verdi. İftarda, Sudurağı Belde Belediye Başkanı Mehmet Ceylan’ın da hazır bulundu.

        Yemekte Karamanlı iş adamları adına konuşan Adem Yıldırım, beldede aileleri ile birlikte kalan işçilerin işlerinin zor olduğuna dikkat çekti, bir iftarda onlarla bir arada olmalarının, dertlerini dinlemenin önemli olduğunu söyledi. Yıldırım, işçilerin Ramazan Bayramı'nı da beldede geçireceklerini Restbet hatırlattı, yardımlara devam edeceklerini belirtti.

        Sudurağı Belde Belediye Başkanı Mehmet Ceylan, mevsimlik tarım işçilerinin başta Şanlıurfa olmak üzere Adana ve Mersin’in Tarsus ilçesinden geldiklerini, 6 ay boyunca bölgede tarlalarda dönüm hesabı çalıştıklarını belirtti. Grubun en önemli derdinin her ay toplamaları gereken elektrik parası olduğunu anlatan Ceylan, bunun da zamanla çözüleceğini söyledi.

        İşçilerin sorumlusu İsa Güzanlı, bir iftar ile de olsa kendilerini hatırlayan Karamanlı hayırsever iş adamlarına teşekkür etti, Ramazan ayının manevi havasını bu ziyaretle daha çok hissettiklerini kaydetti. Güzanlı, bulundukları yere elektrik ve su altyapısının kurulması için destek veren, çamaşır makinesi, fırın ve buzdolabı konteynerleri temin eden Karaman Valisi Süleyman Kahraman ile Sudurağı Belediyesi’ne her zaman verdikleri katkı sebebiyle teşekkür etti.
Kaynak: cha