Karaman’da av sezonu 25 Ağustos bıldırcın ve üveyik avı ile başlayacak. Avlanma limiti bıldırcında 10, üveyikte ise 8 olarak belirlendi.
4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na göre; avcılık belgesi ve avlanma izni alan kişiler, izin verilen yerlerde, izin verilen türleri, izin verilen miktarda ve zamanda avlanma hakkına sahip oluyor. Çil kekliği avcılığı ise Karaman’da yıl boyunca yasak.

Av koruma görevlilerince yapılacak kontrollerde avlanma limitlerine, avlanma tarihlerine, avlanacak yaban hayvanı türlerine, av sezonunda alınması zorunlu avcılık belgesine ve avlanma iznine bakılıyor. Bu kurallara uymadan avlananlara ceza uygulanıyor. Yasa dışı avcılıkla mücadelede; av koruma memurları, polis, jandarma, saha bekçileri, köy muhtarları, köy ve kır bekçileri görevli. Orman ve Su İşleri Karaman Şube Müdürlüğü, avcılardan yasaklara karşı hassas olmalarını ve bölgede yapılacak her türlü yasa dışı avcılık faaliyetinin güvenlik güçlerine haber verilmesini istiyor.

Bu arada kum kekliği, kınalı keklik, kaya kekliği avı 20 Ekim'de başlayacak. Bıldırcın ve üveyik avı ise 25 Kasım'da sona erecek.
Kaynak: cha