Türkiye Kamu Sen Erzurum İl Temsilciliği'ne bağlı sendikalar, Havuzbaşı'ndaki Kent Meydanı'nda yaptıkları basın açıklamasıyla, Gaziantep'te meydana gelen bombalı saldırı ve terör olaylarını kınadı.

        Türkiye Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, Kent Meydanı'nda terörü tel'in etti. Bayraktar, güvenlik güçlerine ve sivillere yönelik kanlı saldırıların hesabının sorulacağını söyledi. Düzenlenen kanlı terörist saldırıların milli birlik ve beraberliği bozamayacağına işaret eden Bayraktar, "Dik duracağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız. Metanetimizi koruyacağız." dedi.

        Gaziantep'te, aralarında çocukların bulunduğu ve 9 sivilin katledildiği kanlı saldırının üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Bayraktar, "Acımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Öfkemiz çığ gibi. Ama devletimizin bekası, milletimizin birliği için gözyaşlarımızı içimize akıtıyor, acılarımızı içimize gömüyoruz." diye konuştu.

        İsim vermeden BDP'li milletvekillerinin teröristlerle sarmaş dolaş görüntülerinin, terör örgütüne güç verdiğini de hatırlatan Kamu Sen İl Temsilcisi Bayraktar, "Bir kaç gün önce tüm Türkiye'nin gözleri önünde bizzat TBMM üyeleri tarafından kucaklanan terör örgütü üyeleri, buradan aldıkları güç ve malum çevrelerin verdiği destekle kanlı ve hain eylemlerini artırmışlardır." Terörist saldırıların arkasında komşu ve diğer yabancı devletlerin bulunduğunu da sözlerine ekleyen Bayraktar, "Türkiye Cumhuriyeti ile ve Türk milleti ile hesabı olanlar dört bir koldan ülkemize ve halkımıza saldırmaktadırlar. Terörü alet olarak kullanan dış güçlerin oyununa gelmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

        Terörle mücadelede yanlış yol ve yöntemlerin de kullanıldığını ifade eden Bayraktar, "Yıllardır terörle mücadelede yanlış yol ve yöntem izlendiğini haykırdık. Yıllardır terör örgütü mensuplarına gösterilen hoşgörü, sonunda silahsız vatandaşlarımıza bombalı saldırı yapılmasına kadar varmıştır." diye ifade etti.

Kaynak: cha