Suriyeli sığınmacılar için Türkiye'ye gelen Hollywood yıldızı Angelia Jolie Gaziantep'teki Suriyelilerin sorunlarını dinledi.

İlk olarak Kilis'teki kamp merkezine giden ve burada sığınmacılarla öğle yemeği yiyen Angelia Jolie, daha sonra Kilis'ten Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki kampa geçti. Jolie, Türkiye'deki kampların örneklerine nazaran daha iyi şartlarda olduğunu ve sığınmacıların Türkiye'den çok memnun olduklarını söyledi.
Angelia Jolie, Türkiye'deki kampların dünyadaki örneklerine nazaran daha modern ve iyi şartlarda olduğunu kaydetti. Jolie, kamplarda kalan sığınmacıların Türkiye'nin misafirperverliğinden son derece memnun olduklarını aktardı.

Daha önce de Türkiye'ye geldiğini hatırlatan ünlü yıldız, ''Türkiye'de şimdi ondan on kat daha fazla sığınmacı var. Çok minnettarız. Bugün çok sayıda aileyle ve çocukla da görüştüm. Aileler ve çocuklar da Türk halkına ve Türk hükümetine aynı şekilde minnettarlar. Çok duygusallar ve Suriye'de yaşananlardan dolayı büyük endişe duyuyorlar, Suriye'de kalan aileleri ve arkadaşlarını merak ediyorlar. Türk hükümeti büyük cömertlik göstererek bu olağanüstü kampı kurmuş. Guterres'in söylediği gibi hepimiz ülkelerinden kaçmak zorunda kalan ailelerin barındırılması için bu şartlarda kamplar olmasını umut ediyoruz. Hiçbir yerde bunun gibi bir kamp görmedim. Gerçekten çok etkileyici.'' diye konuştu.

Kilis’te Öncüpınar sınırında bulunan çadır kenti ziyaret ettikten sonra İslahiye'ye gelen Angelia Jolie, Suriyelilerin umudu oldu. İslahiye ilçesinde bulunan Suriyeli sığınmacılar, Suriye'de yaşanlarla igili Angelia Jolie'ye bilgi verdi. Ziyaretin kendilerine büyük bir moral verdiğini belirten Suriyeli sığınmacılar, yaşadıkları zulmün dünya kamuoyunca dahi iyi duyulacağına inandıklarını söyledi.

Angelia Jolie'yle görüşme fırsatı bulan Suriyeli Muhammed Selim, BM'nin özel elçisi Jolie'ye ülkelerindeki son durumla ilgili bilgi verdiğini kaydetti. Jolie'nin kadın olması nedeniyle daha çok kadınların yaşadığı sıkıntıları aktardığını belirten Selim, "Dünya ülkelerinin daha fazla yardım etmeleri gerektiğini söyledim. Suriyeli kadın ve çocukların öldürüldüğünü ve zulüm gördüğünü aktardım." dedi.

Ünlü yıldızla görüşen bir başka Suriyeli, "Amerika'nın bize daha fazla yardım etmesi gerektiğini aktardım. Ayrıca Esed'e destek veren İran gibi ülkelerin desteğini çekmeleri gerektiğini söyledim." ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha