Hakkari merkeze bağlı Geçimli Karakolu'na önceki gece teröristlerce yapılan saldırının ardından yollarda ve karakol etrafında onarım çalışmaları başlatıldı. Yaralı militanların dere yatağından kaçtığı tespit edildi. Teröristlerin kaçarken kullandıkları dere yataklarına da mayın tuzağı döşediği öğrenildi.

Hakkari-Çukurca karayolunun 14. kilometresinde yola döşenen mayının patlaması sonucunda oluşan çukurlar, karayolları ekipleri tarafından dolduruldu. Yola yeniden asfalt döküldü. Karakola yönelik saldırı sebebiyle bölgedeki elektrik ve telefon telleri de büyük hasar gördü. Karakolun üst kısımlarındaki teller görevliler tarafında onarılıyor. Tepelik bölümlerden görüntü almaya çalışan basın mensupları, askerler tarafından mayın olabileceği gerekçesiyle engellendi. Geçimli Vdcasino köylülerine ait sivil araçlardaki kurşun izleri ise çatışmanın şiddetini gözler önüne seriyor.

    Karakolun önünde bekleyen bazı vatandaşlar, saldırı anını şöyle anlattı: "Örgüt elemanları karakola üç taraftan saldırıyordu. İlk önce bir top atıldı. Daha sonra bir baktık karakolun etrafında yangın çıktı. Üst kısımlarda top atışlarıyla şiddetli bir çatışma çıktı. Tam üç yerden saldırıya geçtiler. Yoldan geçen bazı araçlara da el koyup karakola doğru saldırıya geçen grup diğerlerinin yardımına gelmişler. Bazı örgüt elemanları ise dere yatağında yaralı olarak kaçtılar."

Üzümlü-Karataş karakolunda ise giriş ve çıkışlar kontrol altına alınmış durumda. Sivillerin gidişlerine izin verilmiyor.

    YARALI TERÖRİSTLER ZAP SUYU’NUN YATAĞINDAN KAÇMIŞLAR

    Geçimli Karakolu'na saldırı yapan teröristlerin ağır darbe alınması üzerine Zap Suyu’nun kenarından kaçtıklar belirtiliyor. Karakolu girmeye çalışan örgüt elemanları, askerler tarafında açılan yoğun ateşe üzerine yaralı olarak Zap Suyu etrafından Kavak ve Kazan Vadisi’ne kaçtı. Bazı teröristlerin ise bir sivil araç binerek gittikleri belirtildi.

Çukurca ilçesindeki Üzümlü ile Karataş Karakolu’nun yakınlarına giriş ve çıkışlar kontrollü yapılıyor. Sivillerin gidişine izin verilmiyor. Bölgeden operasyon devam ediyor.
Kaynak: cha