Eskişehir'de kendilerini tüccar olarak tanıtıp, internet üzerinden zeytin satışı yapan bir kişiyi dolandıran şüpheliler, polis tarafından yakalandı.

        Daha önce internet üzerinden satışa sunulan araçlara müşteri bulup, otomobil sahiplerini Eskişehir'e getirerek işadamı görünümünde güven vermek için evlerinde misafir eden ve paranın geleceğini söyledikten sonra noter satışıyla dolandırıcılık yapan örgüt üyelerinin, şimdi de aynı yöntemle gıda, giyecek dolandırıcılığı yaptıkları ortaya çıktı.

        Kendisini zeytin tüccarı olarak tanıtan Cemal A. ( 45 ) ve Erdal B. ( 25 ) Aydın'ın Nazilli ilçesinde ürettiği zeytinleri internet üzerinden satışa çıkartan Çoşkun A. ( 52 ) ile telefonla irtibata geçerek ürün almak istediklerini bildirdi.

        Çoşkun A. yapılan pazarlığın ardından 4 bin 800 lira değerindeki 600 kilogram zeytini kamyonetine yükleyerek Cemal A. ve Eldar B.'yi teslim etmek üzere Eskişehir'e getirdi. Şüpheliler, zeytinleri depolarına indirirken, mal sahibi Çoşkun A.'yı 'para biraz sonra gelecek' diyerek oyalamaya başladı. Ancak, şüpheliler bu esnada depoya indirilen zeytinleri başka yere taşıdı. Parasını almayan ve zeytinleri bıraktığı yerde bulamayan Çoşkun A. dolandırıldığını fark ederek hemen polise başvurdu.

        Konuyla ilgili çalışma başlatan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şubesi Ekipleri, olayın şüphelisi olduğu belirlenen Cemal A. ve Erdal B.'yi gözaltına aldı. Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise Çoşkun A.'dan oyalayarak aldıkları zeytinler ele geçirildi.

        Şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adli makamlara sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Kaynak: cha