Çocuğunu ilköğretim 1.sınıfa göndermek istemeyen ailelerin çocuk psikiyatristlerine başvurduğu bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretime başlangıç yapmak için 66 ayı doldurmayı yeterli görürken, çocuğunu okula göndermek istemeyen ailelerde; çocuk psikiyatristlerininin yolunu tutuyor. Çocuk psikiyatristinden bedensel ve zihinsel gelişimi 1. sınafa gitmesi için yeterli değildir raporu alan aileler, okula çocuklarını bir yıl geç gönderebiliyor.

VELİLER ÇOCUK PSİKİYATRİSTLERİNE BAŞVURUYOR

Yozgat Devlet Hastanesi Çocuk ve Ergin Psikiyatristi Uzmanı Dr. Veli Kurt, okullara kayıt döneminin başlamasıyla birlikte Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Polikliniği'ne müracaat edip çocuklarının 1. sınıfa gidip gidemeyeceği yönünde rapor isteyen velilerin sayısında artış olduğunu söyledi. Aileleri tarafından polikliniğe sarışın porno getirilen çocukların zihinsel, sosyal ve duygusal yönden gelişimlerinin izlendiğini, bedensel yönden gelişimleri ise Çocuk Hastalıkları Poliklinikleri'nde takip edildiğini vurgulayan Uzman Dr. Kurt, "Uygun görülen çocukların okula 1 yıl geç gitmesi için rapor düzenleniyor. Çocuklarının fiziksel ve ruhsal yönden okula başlayamayacağı kanaatinde olan aileler. Biran önce hastanemize başvurarak uzman görüşünü almalarını istiyoruz. Şu anda hastanelerde yoğunluk yok ancak okulların açılma döneminde yoğunluk artacaktır." dedi.

BU ÇOCUKLAR İLKOKULA BİR YIL GEÇ BAŞLAMALI

60-72 ay arası kreş eğitimi almamış, hiç anasınıfını görmemiş, kendi öz bakımını tam manası ile yapamayan, konuşma güçlüğü yaşayan, çekingen, utangaç, iletişim sorunu yaşayan çocukların kesinlikle 1. sınıf yerine anasınıfına gönderilmesi gerektiğini ifade eden Dr. Kurt, Bu çocuklar anasınıfına giderek 1 yıl kaybetmeyecek tam tersi uzun vadede daha fazla kazanım elde edeceklerdir." diye konuştu.
Kaynak: cha