Samsun merkeze bağlı İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğü'ne ziyaret etti.

İkinci dönem rektörlük koltuğuna oturan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan’ı makamında ziyaret ederek görevinde başarı dileyen Başkan Demirtaş, "İlkadım Belediyesi olarak ortaklaşa çalışmalarımız oldu. Üniversitenin halkla, şehirle, bizlerle iç içe olması konusunda da hep birlikte hareket ederek belli bir mesafe aldığımız kanaatindeyim." diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Demirtaş’a teşekkür etti.

"Üniversiteyi bulunduğu noktadan daha üst konumlara, daha üst noktalara getirmek bizim için en önemli görevdir." diyen Akan, " Bunu yaparken elbette yine kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının işbirliklerine ihtiyacımız var. Biz bilim insanlarına sürekli çalışmak düşer. Geçtiğimiz yıllar boyunca gece gündüz çalışarak OMÜ’ni çok iyi bir konuma getirdik. Yaptığımız çalışmalarla hep insanlığa faydalı olmaya çalıştık." diye konuştu.

Daha sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın ve Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu’nu da ziyaret eden Başkan Demirtaş, geçmiş Ramazan Bayramı'nı kutlayarak görevinde başarılar diledi.
Kaynak: cha