İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Sultangazi'de yaşanan canlı bomba saldırısında yaralananlardan 7'sinin tedavisinin tamamlanarak taburcu edildiğini bildirdi. Helikopter ambulansla Kartal'a sevk edilen bir sivil vatandaşın durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Sultangazi'de polis merkezine yapılan bombalı saldırının ardından hastanelerde tedavi altına alınan yaralılar hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "11.09.2012 tarihinde saat 10.50 civarında Gazi Polis Merkezi'nde meydana gelen bombalı saldırı sonucunda hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili son durum aşağıda belirtilmiştir. Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi olan vatandaş S. K.'nın (30) vücudunda yüzde 60 yanık var ve hastanın genel durumu kötü. Yanık Merkezi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi görüyor. Yanık ünitesi hekimleri tarafından değerlendirilen hasta, genel cerrahi tarafından takip ediliyor. Hayati tehlikesi devam eden hastanın genel cerrahi yara bakımı ve plastik cerrahi debridmanları (ölü dokuların temizlenmesi) devam ediyor.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi edilen polis memuru R.Ç.'nin (42) vücudunda çok sayıda şarapnel parçalarına bağlı yaralanma mevcut. Debridman (ölü dokuların temizlenmesi) yapılan hasta plastik cerrahi servisinde takip ve tedavisi devam ediyor.

Bezmi Alem Vakıf Gureba Üniversite Hastanesi'nde tedavi edilen vatandaş İ.B.'nin (39) kulak burun boğaz ve göz konsültasyonları yapıldıktan sonra tedavileri yapıldı. Genel durumu iyi olan hasta tedavisi tamamlanarak taburcu edildi.

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi edilen komiser M.Y.(35) yüz bölgesinde bulunan şarapnel parçalarının alınması için ameliyatı planlanıyor. Plastik cerrahi servisinde tedavi gören hastanın genel durumu iyi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi edilen polis memuru N. Y. (24) ses travması ve kulak ağrısı olan hasta tedavisi yapılarak taburcu edildi.

Özel Gazi Hastanesi'nde tedavi edilen polis memuru S.T. (27) alındaki yaranın dikilmesinin ardından taburcu edildi.

Polis memuru H.E. (36) üst dudaktaki yaranın dikilmesinin ardından taburcu edildi.

Polis memuru A.Ü.'de (25) yumuşak doku travması mevcut. Genel durumu iyi olan hasta tedavisi yapılarak taburcu edildi.

Polis memuru S.B.'de (25) yumuşak doku travması mevcut. Elde yarık nedeniyle atele alındı. Genel durumu iyi olan hasta tedavisi yapılarak taburcu edildi.

Vatandaş A.Ö.'de (38) yumuşak doku travması mevcut. Genel durumu iyi olan hasta tedavisi yapılarak taburcu edildi."
Kaynak: cha