Okulların açılmasına kısa bir süre kala ikinci el ev eşyası satılan işyerlerinde öğrenci bereketi yaşanıyor. Evlerini yenileyenler veya üniversiteyi bitiren öğrenciler eşyalarını eskicilere satıyor. Satılan eşyalar bakım ve tadilattan geçirildikten sonra yeniden satışa sunuluyor. Üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler, önce kalacakları kiralık evi buluyor. Ardından kullanacağı eşyayı arama yoluna giriyor. Ekonomik durumu iyi olan öğrenciler dayalı döşeli evlere yerleşirken, diğerleri ise ikinci el eşyanın satıldığı iş yerlerinin yolunu tutuyor. İkinci el eşya satıcıları okulların açılmasına kısa bir süre kala öğrencilerin akınına uğruyor. Eşyalara olan yoğun talep esnafın da yüzünü güldürüyor. Bir evi döşemenin öğrenciye maliyeti ise bin ile iki bin lira arasında değişiyor.

İkinci el eşya satışı yapan Şaban Yüksel, öğrencilerin üniversiteye kaydını yaptırmasıyla birlikte işlerinin açıldığını söyledi.
İkinci el eşyaya olan talebin yarıyıl tatiline kadar devam ettiğini anlatan Yüksel, öncilerin talep ettiği her türlü ev eşyasını uygun fiyata verdiklerini kaydetti.
Her bütçeye uygun eşya sattıklarını dile getiren Yüksel, bir evin eşyasının öğrenciye maliyetinin bin 500 TL civarında olacağını anlattı.

Esnaflardan İbrahim Gümülcine, öğrencilerin bazılarının sıfır, bir kısmının ise ikinci el olanını tercih ettiğini belirtti.
Gümülcine, öğrencilerin istediği eşyanın niteliğine göre fiyatların değiştiğini açıkladı.
Edirne’li esnafın en önemli geçim kaynaklarından birinin öğrenciler olduğunu ifade eden Mehmet Altıntaş da, her öğrencinin aylık 500 TL civarında harcamasının olduğunu anlattı.Altıntaş, bu paradan farklı meslek gruplarındaki esnafın yararlandığını açıkladı.

Kiraladığı evi için ikinci el eşya bakan üniversite öğrencisi Anıl Gögerci, bir öğrencinin bütçesinin belli olduğunu ifade ederek fiyatı daha uygun olduğu için mağazalar yerine spotçuları tercih ettiğini belirtti.
Gögerci, “Bir bazanın mağazalardaki fiyatı 350 TL civarında iken burada 100 TL’ye alabiliyoruz.” diye konuştu.
Öğrencilerden Recep Çamur ise, ihtiyaç duydukları ev eşyasının mağazalarda çok pahalı olduğunu ifade etti.
Aynı eşyayı burada daha ucuz fiyata bulabildiklerini dile getiren Çamur, biraz temizliğini yaptıktan sonra eşyayı rahatlıkla kullandıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: cha