Bursa’da iki yolcu minibüsünün karıştığı trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Sabah saatlerinde Ankara istikametinden Santral Garaj istikametine gitmekte olan Mustafa Aslanoğlu yönetimindeki 16 M 1964 plakalı yolcu minibüsü, önünde gitmekte olan Yavuz Çetin’in kullandığı 16 M 1794 plakalı minibüse arkadan çarptı. Osmangazi ilçesi Elmasbahçeler Eski Hal Köprüsü altında meydana gelen kazada minibüste yolcu olarak bulunan Rukiye Seyhan (24), Gamzenur Yiğit (24) ve oğlu Emirsultan Yiğit (8), Fatma Kılıç (56), Tülay İnal (22) ve Küçükhanım Halkalı (58) yaralandı.

Kaza sonrası büyük panik yaşandı. Yaralı yolcuları yol kenarına çıkaran yolcular ambulans gelene kadar ilk müdahaleyi yaptı. Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik kontrolünü sağladı. Olay yerine 3 ambulansla gelen sağlık ekipleri yaralıların kontrollerini gerçekleştirdi. Sağlık görevlileri boynu ve kolu kırılan yolculara boyunluk ve sabitleme aparatları takarak ambulansa aldı. İlk müdahalesi burada yapılan yaralılar Bursa’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Kazada ağır yaralanan Gamzenur Yiğit’in 8 yaşındaki oğlu Emirsultan Yiğit gözyaşlarına boğuldu. Ambulansa annesi ile binen minik Emirsultan’ı yakınları teselli etmeye çalıştı.

ÖNDEKİ SÜRÜCÜ ARKADAKİ SÜRÜCÜYÜ SUÇLADI

Kazaya karışan 16 M 1794 plakalı aracın sürücüsü Yavuz Çetin, diğer sürücüyü suçlarken, “Ben yolda giderken arkadan bize çarptı, içindeki yolcular kendisini dövmeye kalkmış zaten. Arabanın asıl sahibi uykusu geldiği için direksiyonu buna vermiş.” iddiasında bulundu.

Suçlanan şoför Mustafa Aslanoğlu ise öndeki aracın durduğunu son anda fark ettiği için duramayıp arkadan çarptığını belirtti. Aslanoğlu, “Ben önde giden aracın durduğunu son anda fark ettim, frene bastım ama duramayıp çarptım.” şeklinde konuştu.

Çarpan minibüsün yolcularından Seyit Çelik kazayı şöyle anlattı: “Normal şeritte gidiyorduk, öndeki minibüs aniden durunca arkadaki minibüsün şoförü galiba fark etmedi. Durmaya çalıştı, frene bastı ama geç kaldı ve kaza yaşandı. Çarpma sonrası minibüs içinde yuvarlananlar oldu. Tutunamayıp kolunu vurup kıran oldu. Koltuklara çarparak boynu ve kolu kırılanlar oldu. Ben ise kazayı yara almadan atlattım.”
Kaynak: cha