Hobi bahçelerine ilgi her geçen gün artıyor. Bu ilgi sadece batı bölgelerinde değil, Doğu Anadolu Bölgesi'nde de gün geçtikte artıyor.

Erzincan’a 2 kilometre uzaklıkta bulunan Demirkent beldesinde ikamet eden Sebahattin Turgut, kendisine ait tarlasını bölerek hobi bahçelerine dönüştürdü. Geçtiğimiz yıl hobi bahçesi kurulması noktasında çalışma yapan ve 15 adet hobi bahçesi ile faaliyetine başlayan Sebahattin Turgut, bu rakamı bu yıl 35’e çıkardı. Hobi bahçeleri kiraya çıkar çıkmaz vatandaşlar tarafından hemen kiralandı. Erzincanlılar artık kiraladıkları hobi bahçesinde kendi ürününü kendisi yetiştirirken, iş ve şehir stresini de bu bahçelerde atıyor. Ürün yetiştiren vatandaşlar, hobi bahçelerinde ilk hasatlarını da yapmaya başladı.

        Hobi bahçelerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Hobi bahçelerinden sezonluk arazi kiralayan vatandaşlar, hazır ekili alanlarda çapa yaparak yetiştirdikleri ürünleri topladı. Hobi bahçeleri sahibi Selahattin Turgut, geçen yıl başladığı çalışmayı bu yıl genişleterek vatandaşların ilgisini çekmeyi başardı. Hobi bahçelerini kiralayanlar, şehir hayatının stresinden uzak olmak, doğaya olan özlemini gidermek, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirmek ve boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

        ORGANİK ÜRÜN YETİŞTİRİP STRES ATIYORLAR

Hobi bahçelerini kiralayanlar, ekili arazilerde özellikle hafta sonu kendilerine bir uğraş alanı oluşturdu. Ürettikleri ürünleri toplamanın mutluluğunu yaşayan Betticket vatandaşlar, bu alanı kiralayarak stresten uzaklaştığını ve kendi ürününü kendisinin yetiştirdiğini ifade ederek, “Gerek hafta içi, gerekse hafta sonu hobi bahçesine gelerek ürünlerimiz ile toprakla uğraşıyoruz. Burada ürünlerin büyümesini gün be gün takip ediyoruz. Bu da bize ayrı bir haz ve zevk veriyor. Organik olarak ürün yetiştiriyoruz. Stres atıyoruz.” açıklamasında bulundular.

Erzincanlı girişimci Sebahattin Turgut tarafından Demirkent beldesinde yapılan hobi bahçeleri, toplam 36 bin metrekare alan üzerine kurulu, 100 metrekare bahçe ve 35 metrekare kapalı alandan oluşuyor. Selahattin Turgut, konuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi:

        “Vatandaşlarımız, hobi bahçeleri vasıtasıyla günlük yoğun uğraştan, stresten, kalabalıklardan, beton yığınlarından uzaklaşıp stres atma, toprakla haşir neşir olma, sebze meyve ekme, kendi yetiştirdiği ürünleri yeme, nezih, güzel ve sakin bir ortamda piknik yapma, dinlenme, doğaya ve huzura olan hasretlerini giderebilmektedir. İsteyen bahçe sahibi belirlenen zamanlarda bahçesinde gelip istediği ürünü ekebiliyor, piknik yapabiliyor. En önemlisi de şehir hayatında unuttukları yardımlaşma, komşuluk gibi bazı alışkanlıkları yeniden kazanabiliyorlar. Bu yıl hobi bahçeleri istenilen seviyede ilgi vardı. Vatandaşlar yaz sezonu süresince bu arazilerde stres atıp, kendi ürünlerini yetiştirdiler. Şimdilerde ise ürünlerinin hasadını yapıyor.”


Kaynak: cha