Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Suriye’de yaşanan olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınma talebinde bulunan Suriyelilerle ilgili son aylarda dilden dile dolaşan söylentilerin kente zarar verdiğini söyledi. Lekesiz, Hatay ve Hataylıların yorulmaması gerektiğini hatırlatarak, tüm kesimlere “Sakin olun.” uyarısını yineledi.

        Celalettin Lekesiz, yaptığı açıklamada, “Duygular kabardığı zaman akıl göçer gider.” sözlerini hatırlatarak Hataylıların serinkanlı davranmalarını istedi. Yaygın basında “Hatay’da basın açıklamaları yasaklandı.” haberlerine cevap veren Lekesiz, basın açıklamalarının nasıl yapılacağına dair mevzuatta belirlenen hükümlerin dün nasılsa bugün de aynen uygulandığını aktardı.

        “Üç bin kişi ile basın toplantısı yapılmaz.“ diyen Lekesiz, şöyle devam etti: “Şu mesleğe başladığımdan beri temel hak ve özgürlükler konusunda sonuna kadar destek olan bir anlayış içerisindeydim. İdareciliğim de tamamen bunun üzerine kuruludur. İnsanların hak ve özgürlüklerine sonuna kadar saygılı olacağız. İnsanların yazdıkları çizdikleri bizi ilgilendirmez. Herkes içerisindeki yangını bildiği metotla söndürsün. Bunların hiçbiri bizi ilgilendirmez. Ama bu işler ilimize ve ülkemize zarar verecek noktaya gelmesin. Suriye’de yaşanan gelişmeler başladığından beri ilimizde ne Suriye yönetiminin lehine ne de muhalifler diye adlandırılanların lehine herhangi bir gösteri yürüyüşüne izin vermedim, vermem de."

        Hatay'da yaşayan 1,5 milyon insanın dişine bir taşın değmemesi ev hiçbir vatandaşın burnunun kanamamasının kendisi için her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Lekesiz, şunları kaydetti: "Dolayısıyla kutuplaşmalara yol açabilecek gösteri yürüyüşüne izin veremeyiz. Bir tarafın lehine yapılacak gösteri yürüyüşüne izin verdiğimizde diğer taraf da benzeri talepte bulunuyor. Bu beraberinde ilimizde kutuplaşmayı getiriyor. O kutuplaşmayı ile yansıtmamak için bu zamana kadar tüm baskılara rağmen bu tür taleplere sıcak bakmadım. Basın açıklaması dediğiniz hadise 3 bin kişi ile mi yapılır? Basın açıklamasının nasıl yapılacağı bizim mevzuatımızda bellidir. 3 bin kişi ile basın açıklaması yapılmaz. Fiilen açık hava toplantısı yapılmaz.”

        "HATAY’DA SAVAŞ ÇIKMIŞ ZANNEDİYORLAR"

        Hatay’ın yatırımcılar açısından müthiş bir cazibesinin olduğunu söyleyen Lekesiz, “Hatay, şöyle Hatay böyle diye çok kaotik, karmaşık bir tablo sergilerken ağızdan ağza, dilden dile söylentilerle bir taraftan kendi kendimizi huzursuz ederken diğer taraftan ilin ulusal ve uluslar arası yatırım değerinin düşmesine maalesef ciddi katkıda bulunuyoruz. Dünya kadar insan adeta sanki burada savaş var gibi bakıyorlar. Otellerin rezervasyonunu filan iptal ettiriyorlar. Lütfen sakin olalım, serinkanlı olalım. Hatay’ın çok güzel zenginlikleri var. Bunun değerini çok iyi bilelim. Birbirimizi incitecek, üzebilecek, yanlış anlaşılabilecek olaylara meydan vermeyelim. Sakin olalım. Duygular kabardığı zaman akıl göçer gider. Duygular kabardığı zaman insanoğlu yanlış yapar. Sağlıklı karar veremez. Şu duygularımızı bir sakinleştirelim. Ne oluyor ne bitiyor bir serinkanlı dinleyelim olan biteni.” açıklamasını yaptı.

Kaynak: cha