Sağlık Bakanlığı, hastane girişleri, acil servis, poliklinik ve klinik girişlerine, sempatik bakış açısı kazandıracak ifadeler içeren levhalar asılmasını istedi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Ahmet Çakır, karşılama yönlendirme levhaları ve hizmet alımı yöntemi ile çalışan personelin kılık kıyafetleri ile ilgili bir duyuru yazısı yayınladı.

Yazıda, sağlık tesislerinde sunulan hizmet kalitesinin iyileştirilmesi, olumsuz duygular ve psikolojik gerginliğin azaltılarak sağlıklı ilişkiler kurulabilmesi, aynı zamanda aidiyet duygusunun geliştirilebilmesinin önemine dikkat çekildi.

Bu amaçla, acil servis, hastane girişi, poliklinik ve klinik girişleri, kayıt-kabul, karşılama yönlendirme gibi birimlere (birimlere uygunluğu da göz önüne alınmak kaydı ile) sempatik bakış açısı kazandıracak ifadeler içerikli bilgilendirici levhaların asılması istendi.

Ayrıca, ‘Hoş geldiniz misafirimizsiniz (hastane girişi, karşılama-yönlendirme, kayıt-kabul)’, ‘Geçmiş olsun şifa dileklerimizle (özellikle hastane çıkışları, hastane girişi, karşılama-yönlendirme, kayıt-kabul)’, ‘Bizim için değerlisiniz (hastane girişi, karşılama-yönlendirme, kayıt-kabul)’, ‘Hayat kurtarmak için buradayız (Acil)’, ‘Hizmete ulaşmanızı kolaylaştıralım’, ‘Sizin için buradayız (giriş, karşılama-yönlendirme, hasta kayıt-kabul)’, ‘Sizin için varız’, ‘Sağlığınız için doğru yerdesiniz (sağlığınıza kavuşmak için doğru yerdesiniz)’, ‘Yalnız değilsiniz (giriş, karşılama-yönlendirme, hasta kayıt-kabul, hasta hakları, sosyal hizmet birimi)’, ‘Emin ellerdesiniz(poliklinikler, koridorlar)’, ‘Güveniniz bize güç verir (giriş, karşılama-yönlendirme, hasta kayıt-kabul, hasta hakları, sosyal hizmet birimi)’, ‘Sağlık çalışanları sizin dostunuzdur (giriş, koridorlar vs.)’, ‘Size nasıl yardımcı olabiliriz (giriş, koridorlar)’ gibi örnek ifadelere yer verildi.

Öte yandan karşılama yönlendirme, bilgi işlem, kayıt-kabul, temizlik, yemekhane, kat sekreteri gibi personelin gömlek ve formalarında ‘Sizin için buradayız’, ‘Size nasıl yardımcı olabilirim’, ‘Sizi dinliyoruz’, ‘Yalnız değilsiniz’ gibi ifadelerin yer alması istendi. Uygulama ile hasta ve yakınlarının personelle daha kolay iletişime geçmesi, personelde de aidiyet ve sorumluluk duygusu oluşması amaçlanıyor.
Kaynak: cha