İzmir Özel Şifa Hastanesi’nde üçer damarı tıkalı olan 45 yıllık evli çift Halil ile Sebahat Şahin, aynı ameliyathanede aynı anda ameliyat oldu. Hastalıkta ve sağlıkta yan yana olma sözünü tutarak aynı gün aynı ameliyathanede el ele tutuşarak ameliyata birlikte girdiler. Yan yana sedyelerde tıkalı damarları açılan Şahin çifti sağlıklarına kavuştu.

Manisa’nın Salihli ilçesinde yaşayan emekli din görevlisi Halil Şahin (67), gittiği camide rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan Şahin’in kalp damarlarının tıkalı olduğunu anlaşıldı. Tedavisi için İzmir’de bulunan Şifa Hastanesi’ne gelen Şahin, ameliyat olmayı beklerken beklemediği bir durumla karşılaştı. Hastane çalışanlarının tavsiyesiyle efor testine giren Şahin’in aynı yastığa baş koyduğu 45 yıllık eşi Sebahat Şahin'in (60) de aynı rahatsızlığa sahip olduğu ve üç damarının tıkalı olduğu belirlendi. Hastalıkta ve sağlıkta bir an olsun birbirlerini yalnız bırakmayan ve ikisinin de üçer damarları tıkalı olan yaşlı çift, by-pass ameliyatına da birlikte girmeye karar verdi. El ele tutuşarak ameliyathanenin yolunu tutan Şahin çiftini, Opr. Dr. Mehmet Beşir Akpınar ve Opr. Dr. Veysel Şahin ameliyat etti. Hastanın doktoru Opr. Ultrabet Dr. Şahin, yaşlı çiftin göğüs ağrısı şikayetiyle kendilerini geldiğini belirterek, “Yaptığımız anjiyo sonucu Halil Bey'in durumunun ciddi olduğunu gördük. Hemen ameliyata alınması gerekiyordu fakat eşiyle birlikte aynı anda by-pass ameliyatı olmak istediğini söyledi. Bunun üzerine ameliyathaneyi hazırladık. İki cerrah, ayrı sedyelerde yan yana yatan hastalarımızı ameliyat ettik.” dedi. Ameliyattan sonra eşlerin yine aynı anda yoğun bakıma kaldırıldığını ifade eden Şahin, bugüne kadar pek çok hastayı ameliyat ettiğini fakat meslek yaşamında ilk kez birbirini bu denli seven bir çifti aynı anda ameliyata aldıklarını söyledi. Sağlık durumlarının da gayet iyi oyduğunu belirtti.

45 yıldır evli olduklarını ifade eden Sebahat Şahin, ameliyattan önce tedirginlik yaşamalarına rağmen sağlıklı çıkacaklarına inandıkları için birbirleriyle helâlleşmeyi bile akıllarına getirmediklerini anlattı. Ameliyata, çok sevdiği ve neredeyse yarım asır birlikte yaşadığı eşiyle girmek istediğini vurgulayan Halil Şahin de, “Eşimle birlikte dimdik geldik, girdik ve dimdik çıktık. Birbirimizi böyle önemli bir ameliyatta bile yalnız bırakmamış olduk.” şeklinde konuştu. Kader birliği eden Şahin çifti, kendileriyle yakından ilgilenen doktor ve hemşirelere teşekkür etti. Çiftin, kısa sürede taburcu edilecekleri öğrenildi.
Kaynak: cha