Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, düğünlerde gece geç saatlerde havai fişek atıldığı, davul ve zurna çalındığı şikayetlerinin artması üzerine düğünleri sivil memurlarla takip etme kararı aldı.

        Emniyet Müdür Vekili Ahmet Eksin, havai fişek ve diğer gürültü yapıcı unsurlara karşı böyle bir çalışma başlatıldığını açıkladı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Emniyet Müdür Vekili Eksin, “Gece geç saatlerde düğünlerin devam ettiği, havai fişek atıldığı, davul, zurna gibi aletlerle gürültü yapıldığı şeklinde vatandaşlarımızdan yoğun bir şekilde şikâyet gelmektedir. Düğünlere sivil polislerin katılımı sağlanarak izlenecektir. Görevlendirilen sivil polisler 22.30-23.00 saatleri arasında sonlandırılmayan, bu saatlerden sonra havai fişek atılan, davul, zurna gibi ses çıkaran aletler çalınan, konvoy yapılarak klakson çalınan düğünlerde tutanak tutulacaktır.” dedi.

        Eksin, açıklamasında şu uyarılarda bulundu: “Düğün sahibi, davul veya benzeri aletler çalan kişiler tespit edilerek gerekirse düğün sonrası veya ertesi günlerde yasal işlem yapılacak. Araç konvoylarında trafiği tehlikeye düşüren araçlar hakkında da gıyabında cezai işlem uygulanacaktır. Bu nedenle, vatandaşlarımızın mağdur olmaması, başkalarının rahatsız edilmemesi amacıyla düğün ve benzeri eğlence tertip edeceklerin müdürlüğümüze müracaat ederek bilgi almaları gerekiyor.”
Kaynak: cha