Apartmandaki gürültüyü ihbar ettiği polisten dayak yediğini iddia eden şahıs hastanelik oldu. Polisin uyguladığı ileri sürülen şiddet nedeniyle kafası kırılan ve gözünde morluk oluşan şahıs, ilgililer hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

Kepez ilçesi Özgürlük Mahallesi'nde önceki gün saat 02.00 sıralarında meydana gelen olayda; iddiaya göre, apartman yöneticisi Yusuf Çolak, daha önce görmediği kişiye, üst katta bina sakinlerini rahatsız ettiği gerekçesiyle uyarıda bulundu. Evine dönen Çolak, aynı kişinin 5 dakika sonra bir arkadaşıyla yeniden gürültü yapması üzerine polisi aradı. Olay yerine gelen polis ise Çolak'a kelepçe takarak karakola götürdü.

Polisin nezaket kuralları dışında şahsına şiddet uyguladığını belirten Çolak, "Gözüme biber gazı sıktılar, tekme tokat asansöre soktular. Kelepçeli bir vaziyette karakola götürdüler." dedi. Gürültüden şikayetçi olmak isterken yediği dayağın yanına kar kaldığını ifade eden Çolak, şunları söyledi: “Sanayi Karakolu'nda ifademi almadılar. Sabaha kadar nezarette tuttular. Defalarca kapıya vurmama rağmen tuvalet ihtiyacımı bile gideremedim. Şikayetçi olduğumuz gençler serbest bırakıldı. Onlar sallana sallana karakol içinde gezdiler. Sabaha karşı da evlerine gittiler. Beni ise sabah 11.00-11.30 civarı çağırdılar. Ben de ifademi veremeyeceğimi, sadece Cumhuriyet savcısına vereceğimi söyledim. Sonra beni mahkemeye götürdüler. Mahkemede de savcı beni serbest bıraktı.” Mahkemeden çıktıktan sonra sağlık raporu alan Çolak, şiddet uyguladığını iddia ettiği polis hakkında dava açacağını kaydetti.

Yaşananlara tanık olduğunu belirten Yusuf Çolak’ın tarih öğretmeni kızı Mehtap Çelik de üst komşusunun evine sürekli erkek aldığını, zaman zaman bu tür gürültülerin yaşandığını iddia etti. Babasının sadece gürültü çıkaranları uyardığını ifade eden Çelik, ancak polisin şiddetine maruz kaldığını söyledi.

Emniyet yetkilileri ise Yusuf Çolak’ın olay yerine gelen polis memurunun silahını ve telsizini almaya çalıştığı ve görevli memura direndiği için gözaltına alındığını bildirdi.
Kaynak: cha