Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV), Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Emirdağ Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (EYAD) tarafından gönderilen akülü engelli araçları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

    Emirdağlı gurbetçiler tarafından kurulan derneğin gönderdiği akülü araçlardan bir tanesi daha ihtiyaç sahibi Fevzi Çalım’a teslim edildi. Aracı teslim eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, iyi günlerde kullanması ve hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.

    Engelli aracını almaktan memnun olduğunu dile getiren Fevzi Çalım, “Engelli olmak ayıp değil, ancak toplumun sahip çıkmasıyla bizim işimiz biraz daha kolaylaşıyor. Engellilere yardımcı olanlardan Allah razı olsun. Bu aracın bana verilmesini sağlayan başta valimize ve vakıf müdürümüze teşekkür ediyorum.” dedi.

    Emirdağ Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın tüm üyelerine, engelli vatandaşlara verdiği desteklerinden dolayı teşekkür eden Vali Balkanlıoğlu, insanların birlik beraberlik ve dayanışma halinde olması durumunda bunun gibi yardımların artırılabileceğini ve böylece engellerin aşılabileceğini söyledi. Balkanlıoğlu, Çalım’a engelsiz günler temennisinde bulundu.

    SYDV Müdürü Süleyman Arı da vakıf olarak engellilerin her zaman yanında olduklarını belirterek, onları evlerinde ziyaret edip ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik ekipler oluşturduklarını kaydetti.
Kaynak: cha