Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, günümüz çocuklarının bilgi ve teknoloji ile daha içli dışlı olduğu için 60 ayı dolduran çocukların okula başlamasının doğru olduğunu belirtti.

        Bursa Sait Ete İlkokulu'nu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, okula yeni başlayan minik öğrencilerin sınıflarına konuk oldu. Ziyarette okul müdüründen bilgi alan Gülsar, veli ve öğrencilerle de bir süre sohbet etti. Atilla Gülsar, 4+4+4 zorunlu eğitimle alakalı kanun çıkınca tüm Türkiye'de önemli işler yapıldığını belirterek, "2012-2013 eğitim ve öğretim yılına hazırlıklı girdik. Hangi okulların ilkokul, hangilerinin ortaokul olacağını belirledik. Çocuklarımız okullarında Pazartesi günü eğitim öğretime başladı. Bu konuda Bursa'da problem yok. Tüm okullarımızda e-kayıt sistemi işledi. Pazartesi günü çocuklar sadece çantalarını alarak okullarına gitti. Kitaplar masalarının üzerinde hazır çocukları bekledi." dedi.

        Öğretmen atamalarına da değinen Atilla Gülsar, Bursa'ya 500 öğretmen verildiğini hatırlattı. “500 öğretmen için öncelikli ihtiyaç yerlerimizi belirlemiştik. Belirlediğimiz okullarda yeni öğretmenlerimiz görevlerine başlayacak. Şu anda Bursa'da 23 bin 500 öğretmenimiz var." diyen Gülsar, bu öğretmenlerin yeterli olduğunu kaydetti.

        Çocukların erken yaşta okula başlamasıyla ilgili velilere seslenen Gülsar, şunları söyledi: "Velililerimizin bu konuda telaşa kapılmalarına gerek yok. Bu bilimsel veriler, göre daha önce araştırılan bir karar. Biz okula başladığımızda 72 ay olarak başlamıştık. Aradan 40 yıl geçti. 40 yılda hiçbir değişim olmadı mı? Bugün çocuklara baktığımızda eski çocuklar gibi değil. Daha fazla ve hızlı kavrıyorlar. Teknoloji ile haşır neşirler. Daha fazla beyinleri çalışıyor.” Günümüzün çocuklarının daha fazla bilgi ve teknoloji ile içli dışlı olduğunun altını çizen Gülsar, “Bugünkü çocuklar zihinsel egzersizler yapıyor. 4 yaşındaki çocuk bilgisayar kullanabiliyor. Okuma yazma bilmese dahi çeşitli oyunlara kendisi girebiliyor. Onun için bu gelişmelere bakılarak 60 ayı dolduran çocukların okula başlaması ile ilgili karar alındı." şeklinde konuştu.
Kaynak: cha